Razotkriven počinitelj skrnavljenja katoličkog groblja

Istražni tim službenika Odjela krim policije MUP-a, OKP Bugojno i PS Bugojno, rasvijetlili su teško kazneno djelo skrnavljenje 32 nadgrobna obilježja na gradskom katoličkom groblju u mjestu Sultanovići u Bugojnu, počinjeno 30. lipnja 2013. godine.

Neka od tih obilježja bila su polomljena, neka srušena, dok je dio križeva bio izvađen i naopako zaboden u zemlju.

S obzirom na to da se radi o veoma teškom kaznenom djelu, koje je izazvalo veliko uznemirenje građana Bugojna, ali i šire, formiran je istražni tim koji je poduzeo brojne mjere i radnje koje su obuhvatile saslušanje više osoba, poligrafska ispitivanja, pretrese stanova, različita vještačenja, preglede video nadzora i druge radnje.

Sve navedene mjere i radnje dovele su do saznanja o mogućem počinitelju, koji se, prema tim saznanjima, nalazio na području grada Sarajeva. U suradnji sa službenicima MUP-a Sarajevske županije osumnjičeni je uhićen.

Riječ je o J.B. (1990.) iz Bugojna, nad kojim je provedena kriminalistička obrada. Tijekom ispitivanja osumnjičeni je u potpunosti priznao izvršenje ovog kaznenog djela, detaljno opisujući način i vrijeme izvršenja. O svemu poduzetom obaviješten je postupajući tužitelj županijskog tužiteljstva Travnik, priopćeno je iz MUP-a SBŽ-a.