Razgovor s budućom rukometnom zvijezdom! “Želim igrati za Hrvatsku”

Intervju s mladom nadom hrvatskog rukometa, koji već ima par treninga sa A reprezentacijom Bosne i Hercegovine a nastupao je i za reprezentaciju svijeta na Granollers Cupu u Barceloni, ali kako kaže, želja mu je zaigrati s Duvnjakom i društvom.

Trenutno igra za Borac iz Travnika, također nada se i nastupom u hrvatskoj rukometnoj ligi. Rino Maros (18) otkrio je portalu hrvatskareprezentacija.hr planove i želje za nastavak rukometne karijere.

Kako ste krenuli u rukometnu karijeru? Odmah ste stali na gol ili ste počeli kao brojni golmani sa nekih od vanjskih pozicija?

Rukomet sam počeo trenirati sa 11 godina, na nagovor najboljeg prijatelja, i na prvom treningu odabrao sam da budem golman. Uvijek me privlačilo to da budem biti na golu, a prije toga sam gledao rukomet, te me pozicija golmana najviše zanimala.

Svaki sportaš ima svog idola, kojega prati i “snima” sve njegove poteze. Pa nas zanima koji je vaš rukometni idol?

Moj idol je Thierry Omeyer mnogo mi je drag golman, posebno jer imam iste fizičke predispozicije. Inspirira me njegov stil branjenja i imao sam tu čast da ga uživo pratim. Oduševio me kako brani i želim da branim kao on.

S 18 godina, imate iza sebe već dosta utakmica, igrali ste i u prvoj rukometnoj ligi BiH za Čelik iz Zenice. Kakvi su Vam planovi za dalje? Otkrijte nam neke želje za nastavak karijere.

Moje želje su da zaigram u hrvatskoj ligi, jer tamo su uvjeti doista dobri, Hrvatska je rukometna zemlja, naravno velika mi je želja zaigrati za hrvatsku reprezentaciju, koju pratim sa svojim ocem od malih nogu.

Trenutno nastupate za Borac, a prije toga ste skupili mnogo iskustva u rukometnim klubovima u BiH, “Nova Bila”, ”Vitez” i “Čelik”, što govori da ste zaista talentirani za ovaj sport. Mladi ste i pred vama je budućnost. Koji je klub po vama vrhunac rukometne karijere? Nešto kao Barcelona ili Real u nogometu.

Pa volio bih da se rukometom bavim ostatkom svoga života, a kao vrhunac karijere svakako bih izdvojio Barcelonu. Mnogo mi se sviđa i grad i rukometni klub. Mogu se samo našaliti i reći da sam novi nasljednik Danijela Šarića.

Igrali ste sezonu i pol u jednom od najboljih klubova u BiH, u Čeliku iz Zenice. Imate iskustvo igranja u prvoj ligi BiH. Mislite li da su vam te utakmice dale nekog iskustva i da će vam pomoći ako zaigrate u jednom od klubova u Hrvatskoj?

Pa relativno sam mlad. Zaigrao u Zenici, stekao sam i mnogo naučio od iskusnih igrača koji tamo igraju. Tim momcima sam se divio i mnogo naučio od njih, tako da mislim da bi mogao zaigrat u hrvatskoj ligi.

Za kraj par “blic” pitanja iz svijeta rukometa:

Vlado Šola ili Mirko Alilović?

Vlado Šola, više mi se sviđa njegov stil branjenja.

Hvidt ili Šterbik?

Hvidt mi se sviđa i prvi me privukao prema rukometu.

Filip Ivić ili Ivan Stevanović?

Pa ne bih mogao izdvojiti između Filipa i Ivana, obadvojica su mi jednako dragi.

Domagoj Duvnjak ili Nikola Karabatić?

Nikolu više volim jer je za mene on kompletniji igrač, velika atleta.

Za kraj možemo Rini poželjeti sreću u nastavku rukometne karijere i što brži dolazak na hrvatske terene i poziv u Hrvatsku rukometnu reprezentaciju.

Josip Bilić | hrvatskareprezentacija.hr