Razgovor o planovima razvoja zadruge ‘Srednja Bosna’ iz Viteza

Federalni ministar za pitanja branitelja i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata, Salko Bukvarević, i članovi Komisije za raspodjelu sredstava boračkim zadrugama sastali su se s predstavnikom Zadruge “Srednja Bosna” iz Viteza i potpredsjednikom Saveza demobiliziranih branitelja FBiH Nijazom Hodžićem.

Razgovarano je o novim projektima te zadruge čiji su predstavnici upoznali ministra o cjelokupnim projektu vezanom za Pavlovicu, gdje je planirana obrada više od 1.100 duluma zemljišta na Pavlovici, što bi trebalo biti realizirano u fazama, javlja FENA.

Projekt Pavlovica obuhvata segmente stočarstva, proizvodnje stočne hrane i prerade mlijeka i mesa čime bi bila zaokružena cjelokupna djelatnost tog gazdinstva.

Podržavajući ovaj projekt, ministar Bukvarević izrazio je zadovoljstvo zbog namjere za angažiranje velikog broja kooperanata i direktno zaposlenih u zadrugu, čime se otvaraju mogućnosti zapošljavanja pripadnika braniteljskih kategorija. Istakao je da je posebna pogodnost da su stočarstvo, prerada mlijeka i mesa već tradicionalno prepoznatljivi i karakteristični i da postaju brend ovog područja.

Za sljedeću proračunsku godinu, po zahtjevu Saveza demobiliziranih branitelja FBiH, planirano je i traženo povećanje sredstva za pomoć u zapošljavanju braniteljskih kategorija putem braniteljskih zadruga, kako bismo pomogli ovim kategorijama da svojim radom kroz projekt zapošljavanja i samozapošljavanja ostvare egzistenciju i zaposlenje, istaknuo je Bukvarević”, priopćeno je iz Federalnog ministarstva za pitanja branitelja i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata, prenosi Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Prethodni članakSud u Rusiji primio zahtjev za zabranu Facebooka u toj zemlji
Sljedeći članakPojeftinjenje lijekova: Na dobitku i država i građani