Ravnatelji svih škola iz Viteza na sastanku s ministricom Katicom Čerkez

Foto: Općina Vitez

U četvrtak 11. ožujka držan je sastanak ministrice obrazovanja, znanosti, kulture i sporta SBŽ, Katice Čerkez te ravnatelja svih osnovnih i srednjih škola s područja općine Vitez.

Sastanak je održan u uredu načelnika Općine Vitez a vođeni su razgovori o nekoliko zaniljivih tema.

Jedna od tema bili su i brojnost učenika te upisna politika, uvjeti rada i opremljenost škola, informacija i razgovori o problemima viška prosvjetnih djelatnika i njihovom zbrinjavanju u narednom periodu, upisima prvašića te kategorizaciji djece od strane stručnog povjerenstva, rješavanje imovinsko pravnih odnosa u pojedinim školama, nabavci udžbenika za prvi i drugi razred devetogodišnjeg obrazovanja i slično.

U dvosatnom razgovoru raspravljalo se o grijanju škola i prijevozu učenika, postavljena su pitanja te davani odgovori na nedoumice s kojima se susreću škole u svome radu.

Načelnik je također istakao u kom obliku općina pomaže rad škola i što se sve čini na tome planu.
Zajednički je zaključak da ovakvih sastanaka treba više kao bi se razmijenila mišljenja i sagledala stvarna situacija i potrebe u školama.

Zahvaljujući ministrici na dolasku i njenoj spremnosti da i dalje pomaže škole na području naše općine, općinski načelnik je izrazio nadu da međusobnom komunikacijom i zajedničkim djelovanjem možemo doprinijeti boljem stanju i radu u školama na opće zadovoljstvo svih stoji na stranici Općine Vitez.

Prethodni članakPrijavite se na kasting za kratki film SUPEHEROJ
Sljedeći članakViteški maturanti spremni za maturalnu večer