Rano jutros u prometnoj nesreći smrtno stradao D.R. (21)

Jutros oko 2,10 sati u Ulici šehida u Travniku dogodila se prometna nesreća u kojoj je smrtno stradao dvadesetogodišnji Dino R. iz Travnika, piše Dnevni avaz.

Nesreća se dogodila na dijelu magistralnog puta prije skretanja za autobusnu stanicu i naselje Bašbunar, gdje se vozi u dvije kolovozne trake.

“Došlo je do kontakta između vozila opel-vektra (764-A-867) kojim je upravlajo smrtno stradali D.R. (20) iz Travnika i vozila passat ( K -17- M – 625) kojim je upravljao R.Š (21) iz Travnika. Vozilo opel vektra je nakon toga nastavilo kretanje i udarilo u prikolicu koja je bila parkirana pored puta”, potvrdio je Dnevnom avazu Rusmir Prohan, glasnogovornik policijskog komesara MUP-a SBŽ.

Smrskano vozilo ispod parkirane prikolice izvlačili su pripadnici Teritorijalne vatrogsane jedinice Travnik, te radnici jednog građevinskog poduzeća.

Uviđaj na licu mjesta izvršili su službenici MUP-a SBŽ i dežurni županijski tužitelj. Iako istraga nije završena Avaz doznaje kako za sada nema elemenata krivične odgovornosti drugogo vozača.

K.K. / Dnevni avaz