Ramić u Travniku potpisao ugovore za izgradnju dva putna pravca

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić posjetio je općinu Travnik gdje je s načelnikom općine Kenanom Dautovićem održao sastanak i potpisao dva ugovora za izgradnju putne infrastrukture.

“Radi se o rekonstrukciji i asfaltiranju dva putna pravca. To su projekti koje je Općina Travnik kandidirala na javne pozive ministarstva. Izgradnja puta uvijek donosi i nove mogućnosti za stanovnike tih naselja. Travnik ima važan historijski značaj. Raznovrsnost i bogatstvo kulturne baštine svjedoče da je Travnik bio i ostao mjesto gdje se susreću četiri religiozna, kulturna i civilizacijska toka”, kazao je Ramić.

Kako je priopćeno iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica realizacija potpisanih ugovora će biti završena do kraja godine, time će biti riješen dugogodišnji problem nekoliko travničkih naselja.

“Razgovarali smo i o drugim načinima suradnje, pogotovo kada se radi o izgradnji infrastrukture u mjestima gdje je ostvaren povratak. Izgradnjom ova dva putna pravca bit će omogućen lakši i brži dolazak u nekoliko naselja, a u isto vrijeme značajno će doprinijeti i razvoju općine”, istakao je Dautović.

Ukupna vrijednost potpisanih ugovora iznosi 110.000 KM.

Na Šehidskom mezarju i spomen-obilježju herojima 7. korpusa Armije Republike BiH Ramić je položio cvijeće i odao počast šehidima i poginulim borcima Armije BiH.

Prethodni članak“ZVONA DOCA MOGA”: Danas koncert “Lašvanskih diva”
Sljedeći članakOdržan godišnji koncert učenika OGŠ Jakova Gotovca Novi Travnik, područni odjel Vitez