Raguž podnio ostavku na mjesto predsjednika HDZ 1990.

Na prošlim izborima je bio kandidat za hrvatskog člana BiH Predsjedništva.

Višegodišnji politički dužnosnik i jedan od osnivača HDZ-a 1990. Martin Raguž podnio je u srijedu ostavku na mjesto predsjednika stranke pravdajući to u službenom priopćenju zdravstvenim razlozima, no mediji u Mostaru navodi kako je Raguž izgubio potporu u vrhu stranke te da će ga naslijediti dosadašnji glavni tajnik Ilija Cvitanović.

U priopćenju HDZ-a navodi se da je “zbog složenog zdravstvenog stanja” Kolegij HDZ-a 1990. na jučerašnjoj sjednici prihvatio zahtjev predsjednika Raguža za povlačenje s pozicije predsjednika HDZ-a 1990.

Prema Statutu HDZ-a 1990., Središnji odbor stranke, koji će se održati u siječnju, imenovat će vršitelja dužnosti predsjednika do održavanja izbornog Sabora. Kolegij HDZ-a 1990. jednoglasno je predložio Iliju Cvitanovića, dosadašnjeg glavnog tajnika, za poziciju v. d. predsjednika.

Mediji u Mostaru navode kako je Raguž, koji je 2013. na mjestu čelnika stranke naslijedio Božu Ljubića, izgubio potporu većine stranačkog vodstva te se zbog toga odlučio na ostavku. Raguž je aktualni izaslanik u Domu naroda Parlamenta BiH, a do sada je obnašao brojne dužnosti u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti.

Na prošlim izborima je bio kandidat za hrvatskog člana BiH Predsjedništva.