Ragbijaši Viteza u nedjelju dočekuju beogradski Partizan u okviru Balkan super lige

U nedjelju 9. travnja 2017. godine igraju se utakmice 2. kola Regionalne ragbi lige, točnije Balkan super lige. U Vitezu na stadionu Jardol s početkom u 14,00 sati sastaju se ekipe domaćeg Ragbi liga klub Vitez i Ragbi liga klub Partizan iz Beograda, u okviru Skupina Zapad, u kojoj su još RLK Novi Beograd i RLK Budimpešta iz Mađarske.

Utakmica u nedjelju će za ragbijaše Viteza biti pravi test jer se sastaju sa jednim od najjačih klubova regije beogradskim Partizanom koji je jedan od favorita za osvajanje ovoga Regionalnog natjecanja.

Inače Balkan super liga se igra prvi puta ove godine i u njoj sudjeluju klubovi iz Srbije, Mađarske, Turske, Bugarske i naravno boje naše zemlje će braniti ragbijaši iz Viteza. Ekipe su podijeljene u dvije skupine, skupina Zapad u kojoj su Vitez, Partizan, Novi Beograd i Budimpešta i skupina Istok u kojoj se nalaze Crvena Zvezda, Dorćol, (Srbija), Bulgarian Wolves, Sofija i Kadikoy Bulls, Istanbul. Nakon odigravanja faze po skupinama u proljetnom dijelu, na jesen se igra Play off za ukupnog prvaka i ukupni poredak Balkan super lige.
Ragbi liga klub Vitez u natjecanju sudjeluje sa mladom i neiskusnom ekipom, ali svakako će u svaku utakmicu ući s maksimalnim zalaganjem i požrtvovnošću, braneći boje kluba, grada i države.
Uporedo sa sudjelovanjem u Balkan super ligi, ragbijaše Viteza očekuje Europsko prvenstvo u ragbiju ‘9 i Balkanski kup, natjecanja u kojima će Vitežani braniti reprezentativne boje BiH.
Većina utakmica Balkan super lige idu u prijenosu uživo, tako da će se i utakmica Viteza i Partizan prenositi direktno. Ragijaši Viteza pozivaju sve ljubitelje dobrog ragbija i sporta općenito da dođu nedjelju i podrže naš mladi tim u ovoj zanimljivoj utakmici.
Prethodni članakI u Vitezu obilježena 25. godišnjica osnutka HVO-a
Sljedeći članakVeliki uspjeh karataša Mladosti na prvom kolu županijske karate lige