Ragbijaši Viteza gostovali u Šibeniku

altPrva momčad Ragbi kluba Vitez proteklog je vikenda gostovala u Šibeniku, gdje je odigrala prijateljsku utakmicu protiv domaćina, Ragbi kluba „Šibenik”. U vrlo izjednačenoj utakmici pobjedu, rezultatom 27:5 (12:5), na koncu je odnijela ekipa Šibenika, koja je pred sam kraj utakmice slomila otpor mlade ekipe Viteza.

Vitežani su nastupili u kombiniranom juniorsko-seniorskom sastavu, a ovo gostovanje je bilo prilika da trener Viteza Danijel Vrebac pored iskusnih igrača, isproba neke mlađe igrače koji su stasali prethodnih godina.

Ekipa Šibenika se pokazala kao dobar domaćin, ekipa Viteza je odlično primljena, a uzvrat je dogovoren za početak ljeta tekuće godine.

„S vodstvom Ragbi kluba Šibenik smo razgovarali o pokretanju Regionalne lige u kojoj bi pored hrvatskih i bh. klubova sudjelovala i ekipa RK „Tivat” iz Crne Gore. Za ovu ligu je već pokazan interes klubova iz Hrvatske i BiH, a ekipa Tivta bi bila pozvana”, izjavio je za vitez.info Željko Ljubanić, predsjednik Ragbi kluba „Vitez”.

Inače, sezona je za ragbijaše Viteza počela. U narednom periodu slijedi prvenstvo za seniore i kadete u dva uzrasta do 13 i do 15 godina.