Ragbijaši Viteza sudjelovali na 1. međunarodnom turniru na pijesku

Uoči početka službene sezone ragbijaši Viteza, veterani i juniori sudjelovali su na 1. međunarodnom turniru na pijesku, koji se održavao na plaži Marinovac, na Buškom jezeru, u organizaciji Udruge građana Dobri ljudi i Ragbi kluba „Tomislav“.

Veliki broj gledatelja mogao je uživati u ljepotama ovoga sporta koje su pokazali ragbijaši Tomislava, Viteza i Sinja. Atraktivne akcije, obaranja i poentiranja mamile su pljesak gledatelja tijekom cijeloga turnira. Na kraju turnira zasluženo je slavila ekipa RK Sinj, trećeplasirana momčad Hrvatske lige, dok je za ekipe Tomislava i Viteza ovo bilo jedno divno iskustvo. Ovaj turnir će biti tradicionalan, a vode se razgovori da se isti takav organizira na Aqua parku Ribica naredne godine.

Nazočnost predstavnika klubova iskorištena je za planiranje turnira ”Jadranske lige” koji će, tijekom jeseni, biti u Sinju, a na kojemu će se, pored već stalnih sudionika Viteza, Zadra, Sinja i Tomislava, pojaviti dvije nove ekipe, RK Šibenik i RK SV. Filip Jakov.

Upućen je službeni poziv za sudjelovanje kadeta i juniora Viteza na već tradicionalnom turniru povodom Alke i Sinjske Gospe za 3. rujna.Važno je istaknuti dobru suradnju Viteza i Sinja, te dogovor o stručnoj pomoći i odigravanju niza utakmica u svim kategorijama sa ciljem podizanja kvalitete ragbija u Vitezu.

Također na plaži Marinovac održan je sastanak sa studentima iz Mostara koji su potaknuli utemeljenje ragbi kluba u Mostaru, a dogovorena je pomoć Viteza, Tomislava i Sinja u realiziranju ovoga projekta.

Ragbijaše Viteza na jesen očekuje nastavak prvenstva u svim kategorijama, (kadeti, juniori i seniori), kao i sudjelovanje na međunarodnim turnirima Kruševac i Sinj.