RAGBI: Vitežani bolji od Novih gromova

Jučer, 20. rujna 2015. na Gradskom stadionu (Pomoćnom teren) u Vitezu odigrana je utakmica 4. kola BH Ragbi super lige između domaćina Viteza i lidera tabele ekipe Novih gromova iz Novoga Grada.

Domaći ragbijaši su zasluženo slavili pobijedivši Gromove rezultatom 30:20. Mlada ekipa Viteza je od prve minute dala do znanja da je interesira isključivo pobjeda i tako je i ušla u utakmicu, stalnim vodstvom i dominiranjem na terenu vodila ovu utakmicu da samoga kraja.

Zahvaljujući stalnim treninzima, uigravanjima i igranju međunarodnih utakmica Vitez je sada jedna dobra momčad koja je jako napredovala u ragbi ligi. Utakmica se igrala po veoma teškom terenu (pomoćni nogometni stadion), bila je puna žestokih duela, ali i lijepih akcija.

Gromovi su poslije pobijede u prošlom kolu protiv najbolje ekipe lige Bijelih zečeva očekivali rutinsku pobjedu i lagan zadatak u Vitezu, međutim naletjeli su na teškoga protivnika, zbog toga je utakmica bila pomalo nervozna i jako teška za suđenje, te su se na kraju morali pomiriti s porazom.

U narednom kolu Vitežani gostuju u Banja Luci, a u zadnjem kolu regularnog dijela prvenstva dočekuju Ratnike, tako da bi pobjedama mogli zasjesti i na prvu poziciju prije početka Play Off-a za prvaka BiH.