Ragbi u Vitezu sve popularniji

Ragbi liga klub FIS Vitez startao je porazom u prvom kolu „B“ divizije, grupa 1 Balkan super lige. Poraženi su u Vitezu od bolje i iskusnije momčadi Ragbi kluba „Tirana“ iz glavnog grada Albanije u kojemu igra i nekoliko mladića albanskih korijena rođenih  u Engleskoj gdje su i vrhunski savladali sve vještine ovog sporta.

Utakmica je odigrana na terenu sportskog centra NK Rijeka u Vitezu pred neočekivano velikim brojem poštovatelja ovog sporta iz Viteza ali i drugih susjednih mjesta. Na ovoj utakmici gledatelja je bilo i dvostruko više nego na nogometnoj utakmici Vitez – Bosna (Visoko), odigranoj dan ranije na Gradskom stadionu, također u Vitezu. A to, unatoč uvjerljivom porazu od Albanaca, 6 : 46, raduje rukovodstvo Ragbi kluba FIS Vitez jer je i to potvrda da je ovaj sport, kada je ovaj klub u pitanju, potpuno amaterski, uhvatio duboke korijene i sve je popularniji.

Zanimljivo je, i za primjer vrijedan pozornosti, što je ljubav prema svom klubu, sportu, svom gradu. Naime, trojice mladića, koji su prije nekoliko mjeseci „trbuhom za kruhom“ otišli na rad u Njemačku, ostali su članovi svoga kluba, a na otvaranje ragbi sezone, o svom trošku, doputovali su u subotu, u nedjelju su nastupili za svoj Vitez i odmah nakon utakmice sjeli u automobil i uputili se ka Njemačkoj da bi već u ponedjeljak bili na svojim radnim mjestima. Riječ je o mladim i vrijednim Vitežanima – Davoru Drmiću, Borisu Petroviću i Frani Blaževiću.

Vrijedi naglasiti da je ovu utakmicu i Ragbi klub FIS Vitez pratila i ekipa HRT-a, snimajući reportažu za emisiju „Pogled preko granice“, a što je i dodatno priznanje ovom vrijednom sportskom kolektivu. Jer Vitežani se sada natječu s 14 klubova iz osam država, iz neusporedivo većih i bogatijih gradova, iz Tirane, Istambula, Atene, Trsta, Beograda…

Utakmicu bez ikakvih zamjerki aktera sudili su, Đorđe Divić i Stefan Stamenić iz Beograda i Albin Isaković iz Zenice, a nakon završetka utakmice i poraženi i pobjednici nagrađeni su burnim pljeskom od prisutnih ljubitelja ragbi sporta i sporta uopće.