Ragbi liga klub “FIS” Vitez pokrenuo ragbi školu u Novom Travniku

Ragbi liga klub “FIS” Vitez je započeo s realiziranjem aktivnosti iz Plana 2020-2022, koji je nedavno usvojen na Skupštinama Ragbi liga klub “FIS” i Ragbi liga saveza BiH. Temeljem istog predviđen je razvoj ragbi lige i formiranje klubova u BiH, s težištem na gradove u okruženju.

Tako je od ponedjeljka ragbi škola pod vodstvom RLK “FIS” Vitez započela s radom i u Novom Travniku, a u suradnji sa Srednjom školom “Novi Travnik”. Svakodnevno, treneri i instruktori iz kluba rade prezentaciju i školu ragbija u Gradskoj sportskoj dvorani Novi Travnik, s učenicima od prvog do četvrtog razreda.

“Učenici pokazuju velik interes i zanimanje za jajastom loptom, tako da će se u narednim tjednima formirati sekcija, a nakon nje i ragbi klub u Novom Travniku. Aktivnostima kluba veliku potporu dali su ravnateljica Srednje škole, gospođa Dražana Hegediš i profesori tjelesnog odgoja koji u ovom Programu vide mogućnost uključivanja omladine u sport, u ovom slučaju u sve popularniji ragbi sport”, kazao je za portal Vitez.info predsjednik RLK “FIS” Vitez, Željko Ljubanić.

Inače, vrijedno je kazati i to kako je svima koji se učlane u sekciju, klub u Novom Travniku, sve besplatno, od opreme do putovanja, a i nema plaćanja članarina.

Za sve buduće aktivnosti oko ove lijepe ragbi priče u Novom Travniku brinut će se Novotravničanin Davor Topalović, a iz RLK “FIS” Vitez pozivaju i ostale Novotravničane da dođu i da se okušaju u vještinama ragbi sporta.

Prethodni članakVITEZ: Poziv roditeljima djece koja su upisana u PROGRAM PREDŠKOLSKOG ODGOJA
Sljedeći članakKoncem veljače obilježavanje 28. obljetnice Zbornog područja Vitez