Ragbi klub Vitez razmišlja o istupanju iz Sportskog saveza općine Vitez

Juniori Ragbi kluba Vitez Ivica Maros, Zvonko Čurak, Angelo Kolak, Ivan Kuna, Kristijan Vidović, Nikša Buhić, Dragan Rajić – Mišković zajedno s trenerom Delom Plavčićem otišli su na staž, kamp U-17, u Republiku Hrvatsku, a u sklopu reprezentacije BiH.

Nažalost, zbog opravdanih razloga s njima nisu otputovali izbornik U-17 reprezentacije, ujedno i trener RK Vitez, Danijel Vrebac te igrači Stjepan Ljubos  i Vladimir Skopljak. Na stažu pored reprezentativaca iz Viteza sudjeluju i igrači i stručno osoblje iz RK Čelik, RK Rudar, RK Tomislav, RK Derventa i RK Zenica 72.

I pored teške materijalno situacije RK „Vitez“ sudjeluje u prvenstvu BiH, u svim uzrasnim kategorijama i s vrlo zapaženim rezultatima. Paralelno s igranjem domaćeg prvenstva RK „Vitez“ sudjeluje na turnirima u svim kategorijama, u susjednoj Hrvatskoj. Klub ima veliki broj djece kadeta i junira koji redovito treniraju na terenima NK „Vitez“ i ono što je već opće poznato, članovi kluba ne plačaju članarinu. Usprkos tomu imaju osiguranu svu potrebitu opremu za treninge i natjecanje.

„O klubu se uveliko zna na prostorima BiH, RH i šire regije. Sve aktivnosti su medijski popraćene i dostupne. Ipak, izgleda da je najmanja poznanica u matičnoj općini, što zbog nezainteresiranosti, a više nekompetentnosti ljudi koji sjede u općinskom savezu. Iz navedenog razloga razmišlja se da klub na narednom sastanku donese odluku o istupanju iz općinskog sportskog saveza, a procenat koji mu savez dodjeljuje neka dodijeli ljudima zalutalim u sport“, stoji između ostalog u priopćenju RK „Vitez“.