Ragbi klub Vitez dodijelio priznanja najboljim

Uspješnu proteklu sportsku sezonu članovi Ragbi kluba „Vitez” iz Viteza, skupa sa svojim prijateljima, sponzorima i pomažućim članovima, obilježili su kratkom analizom, podjelom zahvalnica, priznanja i nagrada, te lijepim i skromnim sportskim druženjem u ugostiteljskom objektu „La punt”, vlasništvo Tonče Livančića, donatora i sponzora ovoga kluba.

Predsjednik i osnivač ovoga vrlo uspješnog sportskog kolektiva, Željko Ljubanić, je u kratkim crtama podsjetio na proteklu sezonu u kojoj su selekcije RK Vitez, unatoč velikoj materijalnoj neimaštini i nebrizi nadležnih općinskih struktura, postigli vrlo zapažene rezultate i rado su viđeni gosti diljem BiH ali i u Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori…! Mlađi kadeti su uvjerljivi prvaci BiH, što bi, nema dvojbe, bili i stariji kadeti da su imali mogučnost (financije) putovati na dva turnira organizirana u okviru državnog prvenstva. Seniori se ravnopravno „nose” s najboljim bosanskohercegovačkim klubovima, a četvorica juniora i trener Danijel Dado Vrebac bili su članovi reprezentacije BiH na kvalifikacijskim turnirima za Europsko prvenstvo.

Predsjednik Ljubanić je kazao kako će uskoro izgraditi svoj vlastiti ragbi teren i sudjelovat će u narednoj sezoni, sa svim selekcijama, na državnom prvenstvu, dok će seniori igrati i i u Regionalnoj „Jadranskoj Ligi” (Klubovi iu BiH, Hrvatske i Crne Gore op.a). Očekuje, kazao je, kako će ovaj Klub u narednoj sezoni ostvariti dvije državne titule u mlađim selekcijama, te broj reprezentativaca u mladim selekcijama iz RK „Vitez”, čak i udvostručiti.

Po klupskom izboru za najboljeg kadeta proglašen je Mateo Šola, najbolji junior je Viktor Bilić, najtalentiraniji ragbijaš RK „Vitez, a tvrde i jedan od najtalentiranijih u BiH, je Dragan Rajić Mišković, dok je najbolji senior Vladimir Skopljak,. Vrijedno priznanje „Viteško srce” RK „Vitez”, pripalo je Davoru Drmiću.

Nagrade i priznanja najboljima uručili su predsjenik i dopredsjednik Kluba, Željko Ljubanić i Vjekoslav Vidović te trener Danijel Dado Vrebac.

Zvonimir Čilić / VL