Radončić: Nisam kriv, postupak će pokazati maštovitost i tendencioznost tužitelja

“Postupak će pokazati svu maštovitost i tendencioznost tužitelja i uvjeren sam da će proces dokazati da ja nisam kriv”, rekao je RadončićPredsjednik Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić danas je u Sudu Bosne i Hercegovine kazao da se ne osjeća krivim za djela koja mu se stavljaju na teret.

“Postupak će pokazati svu maštovitost i tendencioznost tužitelja i uvjeren sam da će proces dokazati da ja nisam kriv”, rekao je Radončić, javlja Klix.ba.

Prije izjašnjenja o krivnji Radončićev odvjetnik Asim Crnalić je tražio od sutkinje Minke Kreho da razmotri mogućnost ukidanja pritvora i informaciju o navodnim nezakonitim aktivnostima SIPA-e dok je Radončić bio na liječenju u UKCS-u.

Sutkinja je rekla da se ne može raspravljati o ukidanju pritvora te da Sud nije obaviješten o aktivnostima SIPA-e, ali da će od Tužiteljstva BiH zatražiti informaciju po čijem nalogu je SIPA bila na Kliničkom centru.

Glavni pretres u ovom slučaju bi trebao biti održan u roku od 30 dana.

Crnalić je za medije pojasnio da je SIPA na UKCS-u istraživala povijest bolesti Radončića, te od liječnika tražila informacije o njegovom zdravstvenom stanju. Također, SIPA je i od ambulante obiteljske medicine tražila informacije o zdravstvenom stanju Radončića.

“Čuli ste sutkinju, SIPA nije postupala po nalogu Suda. S obzirom na to da je Radončić u pritvoru, Sud je jedini koji je mogao izdati takav nalog”, rekao je Crnalić.

Radončić se, prema optužnici Tužiteljstva BiH tereti za udruživanje radi činjenja krivičnih djela, ometanje rada pravosuđa i davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem.

Podsjetimo, Radončić se 11. ožujka na ročištu o izjašnjenju o krivnji nije pojavio zbog zdravstvenih problema. Tada je zbog problema sa srcem bio na UKC Sarajevo. U pritvorsku jedinicu ponovo je vraćen 14. ožujka.

Na tom ročištu, kada su ostali iz predmeta također kazali da se ne osjećaju krivim niti po jednoj točki iz optužnice sutkinja za prethodno saslušanje Minka Kreho najavila je da će se Radončić izjasniti kada mu se zdravstveno stanje stabilizira.