Radoje Vidović (HDZ BIH) novi načelnik Općine Kreševo

Radoje Vidović iz HDZ BiH novi je načelnik općine Kreševo. Prema neslužbenim podacima, objavljenim na stranici Središnjeg izbornog povjerenstva, Vidović je na prijevremenim izborima za načelnika općine Kreševo koji su održani u nedjelju 1. prosinca 2013. Godine, dobio povjerenje ukupno 1123 birača (63,88%) od 1758 važećih glasova. Željko Puljić iz HDZ 1990. Kojega je podržavala i Narodna stranka „Radom za boljitak”, dobio je 635 glasova ili 36,12%.

Prema neslužbenim podatcima SIP-a, na izbore u Kreševu je od 4475 osoba s pravom glasa, izašlo ukupno 1811 birača, a zabilježeno je 53 nevažeća listića.

Odmah nakon zbrajanja rezultata u izbornom stožeru HDZ BiH u Kreševu počelo je slavlje. Vidoviću su među prvima čestitali stranački čelnici u ŽSB predvođeni Lidijom Bradarom, predsjedicom ŽO HDZ BiH ŽSB. Slavlje u izbornoj noći uveličali su i brojni drugi dužnosnici HDZ BiH. Među ostalim i Josip Kvasina, predsjedatelj Sabora ŽSB te Mladen Mišurić Ramljak, načelnik općine Kiseljak..

“Odmah nakon slavlja idemo radit”, poručio je novoizabrani načelnik Kreševa te zahvalio stranačkim kolegama u OO i ŽO HDZ BiH na potpori tijekom kapmanje. Kao prioritet u svojem predstojećem trogodišnjem mandatu naveo je oporavak kreševskog gospodarstva. “Gospodarstvo je prioritet, a odmah nakon toga su infrastrukturni projekti, prije svega projekti putne infrastrukture”, kazao je Vidović.

Izborom Radoje Vidovića za načelnika općine Kreševo, HDZ BiH dobila je još jednog načelnika. Posebno zadovoljstvo ovom činjenicom izrazila je Lidija Bradara, predsjednica ŽO HDZ BiH ŽSB. „Ja sam Kreševljacima davno rekla da će imati svoga načelnika. To se evo i dogodilo, doduše par mjeseci kasnije od mojih predviđanja. Radoje Vidović je uistinu najbolji izbor za Kreševo, a to su birači i prepoznali. Njegovim izborom za načelnika pobijedila je i HDZ BiH bez obzira na to što ovim izborom ostajemo bez predsjedatelja Doma naroda Parmamenta Federacije BiH. Nama je u ovom trenitku bilo puno važnije Kreševo i to smo Vidovićevom kandidaturom i dokazali”, istaknula je Bradara.