Radnici PS “Vitezit” od ponedjeljka na radnim mjestima

Nakon što su danas održali i deseti prosvjed, radnici Poslovnog sustava „Vitezit” donijeli su odluku kako će u ponedjeljak biti u na radnim mjestima, a ukoliko se tijekom tjedna ne uspije osigurati razlika plaća za svibanj 2013. i moguće akontacije za lipanj 2013. godine, radnici će ponovno stupiti u štrajk. Ova informacija potvrđena je iz štrajkačkog odbora, koji su naglasili kako još uvijek nije razriješena stara Uprava i imenovana nova, što očekuju da će biti riješeno u najskorijem roku.

 

„S obzirom na prethodnu suglasnost Vlade F BiH, mi nismo htjeli ni dana gubiti. Vjerujući kako će Nadzorni odbor potvrditi odluku Vlade, zakazali smo za ponedjeljak sastanak s dobavljačima “Interprometom” iz Viteza i “N.N.” company iz Zenice, a odmah zatim i s firmom “Beat” iz Živinica, vezano za mogući nastavak suradnje u nabavci sirovina i prodaji proizvoda. Što prije ćemo tražiti prijam u Federalnom ministarstvu oko potencijalne pomoći Vlade našoj firmi, a već u ponedjeljak ćemo Vladi i resornom ministarstvu dostaviti kratak prijedlog kratkoročnih mjera za izlazak iz ove izuzetno teške situacije. Nastojat ćemo što prije ponuditi i prijedlog dugoročnih mjera”, potvrdio je za portal Vitez.info Miodrag Jovanović, za kojega je Vlada F BiH dala prethodnu suglasnost za imenovanje na poziciju v.d. direktora PS „Vitezit”.

Kako je potvrđeno iz štrajkačkog odbora tijekom dana očekuje se isplata akontacije za radnike Unutarnje zaštitarske službe PS „Vitezit”, kako ne bi ostvarili prijetnju da napuste svoja radna mjesta.

U uredu predsjednika Općinskog vijeća Vitez Tomislava Bošnjaka Matića jutros je održan sastanak s predstavnicima radnika, kojemu je nazočio i predsjednik Nadzornog odbora PS „Vitezit” Muhamed Rebihić. Prema njegovim riječima, radnicima je predloženo da se ponovno organiziraju u Sindikat, koji bi bio pregovarač u svim narednim pregovorima s Upravom, Nadzornim odborom, te Vladom F BiH.

Odluka o davanju prethodne suglasnosti za imenovanje Miodraga Jovanovića za v.d. direktora „Vitezita” Nadzornom odboru još uvijek nije stigla, a to je uvjet za sazivanje sjednice Nadzornog odbora na kojoj se očekuje imenovanje Jovanovića za vršitelja dužnosti. S radnicima je, kako ističe Rebihić, dogovoreno da se kao jedna od mjera za pribavljanje neophodnog novca, pristupi transparentnom prikupljanju otpadnog željeza i drugih sirovina, koje bi bile prodane na tržištu.