Radnici PS “Vitezit” danas prekinuli štrajk

Radnici Poslovnog sustava „Vitezit” prekinuli su štrajk. Odlučeno je tako na jutros održanom Zboru radnika ovoga poduzeća, a nakon toga se započelo s pripremama za početak proizvodnje, koja će krenuti od četvrtka.

„Jutros smo donijeli odluku o pokjretanju proizvodnje u A pogonu. Od naših kupaca smo dobili određena obećanja da će nam pomoći u isplati plaća za svibanj prošle godine, kao i određenu akontaciju. Danas će radnici na A pogonu izvršiti pripremu strojeva, njihovo puštanje u rad kako bi otklonili eventualne nedostatke, a s proizvodnjom startamo sutra. Dakle, danas je priprema za puštanje u proizvodnju” rekao je Niko Žabić, radnik PS „Vitezit” i član štrajkačkog odbora, koji je današnjom odlukom o nastavku rada prestao s aktivnostima.

Radnici su mišljenja kako PS „Vitezit” može uvećati proizvodnju, a samim time i povećati broj uposlenih.

„Očekujemo da će rukovodstvo tražiti i dobiti potporu Vlade F BiH, kako bi mogli širiti tržište, a samim tim i proizvodnju. Naredni korak bi trebao biti pokretanje proizvodnje u B pogonu, proizvodnje plastičnih eksploziva”, dodao je Žabić.

Novoimenovani v.d. direktor Miodrag Jovanović naposredno nakon Zbora radnika održao je sastanak s upravnicima pogona i najbližim suradnicima.

„Štrajk je prekinut, puno toga ćemo morati rješavati u hodu. Uvjeti za rad su brutalni, nemamo telefona, faksa, interneta, tonera. Danas ćemo pokušati dobiti neku minimalnu pomoć od strane općine kako bismo mogli imati najosnovnija sredstva u blagajni. Tražit ćemo urgentno sastanak u ministarstvu i podršku Vlade F BiH. Ako u narednih desetak dana ne uspijemo isplatiti neke zaostatke prema radnicima i ne organiziramo kvalitetno proizvodnju ja ću se povući”, kazao je Miodrag Jovanović.

Prethodni članakOdbojkašice Viteza dočekuju ekipu Bosne iz Kalesije
Sljedeći članakOdržan sastanak rukovodstva Općine Vitez i mjesnih zajednica