Radionice za djecu s posebnim potrebama

Radionice organizira JU Gradska knjižnica “Vitez” u suradnji s Udrugom za djecu s poteškoćama u razvoju “Zajedno kroz život”, a održavat će se u prostorijama Centra za mlade/Gradska galerija u sklopu JU Gradska knjižnica “Vitez”.

U malim lokalnim zajednicama, kao što je Vitez, osobe s invaliditetom nemaju dovoljno mogućnosti za osobni rast i razvoj te izražavanje vlastitih potencijala u skladu sa svojim mogućnostima.

Ove radionice predstavljaju način da se unaprijedi kvaliteta života djece s posebnim potrebama, ali i njihovih roditelja, koji žele svojoj djeci osigurati zabavu i kreativne aktivnosti u okviru njihovih mogućnosti.

Djecu dovode roditelji, a na radionici ostaju sami uz stručne voditelje i volontere koji će svakom djetetu pokloniti potrebnu pažnju.

Kriterij za uključivanje u radionice su dobra volja i motiviranost djeteta i roditelja. Ovisno o broju prijavljene djece organizirat će se grupe radionica.

Ciljevi radionica su: poticanje senzorne integracije, razvoj fine i grube motorike, kontrola pokreta i koordinacija, razvoj pažnje i koncentracije te razvoj sposobnosti za aktivno i stvaralačko sudjelovanje u životu kroz druženje, kreativno izražavanje i razne inkluzivne aktivnosti.

Svakim radnim danom od ponedjeljka do petka (8 – 16 sat) te subotom (8 – 13 sati) od 6. 7. do 17. 7. roditelji mogu popunjavanjem Obrasca za prijavu prijaviti svoju djecu na radionice u prostorijama JU Gradska knjižnica “Vitez” gdje će dobiti sve dodatne informacije.