Radi podizanja vlastitog rejtinga, neke stranke priželjkuju izvanredno stanje

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara našao se u središtu pozornosti javnosti nakon što je objavio da mu je 5. srpnja na autocesti Sarajevo – Zenica bio ugrožen život te da je meta nezakonitog praćenja i prisluškivanja.
Dok se čekaju rezultati istraga i odgovori nadležnih institucija, svjedoci smo eskaliranja političke, pa i institucionalne krize na državnoj i federalnoj razini. Šef izvršne vlasti Federacije BiH kaže kako nam prijeti izvanredno stanje i poziva sve političke aktere na dogovor o pitanjima koja su u interesu svih građana i naroda.
Večernji list BiH: Imate li ikakvih službenih informacija o rezultatima istrage vezane uz vašu prijavu da vam je 5. srpnja na autocesti Sarajevo – Zenica bio ugrožen život?

– Nažalost, nemam. Nisu mi dostavili nikakve nove informacije i raspolažem samo informacijama iz medija da je jedna osoba privedena i puštena nakon saslušanja, a da nije htjela reći tko je s njom bio u automobilu kojim je, uvjeren sam, netko htio ugroziti moj život.

Ja sam dao policiji broj registracije vozila koje je izvelo niz čudnih radnji zbog kojih sam ja osjetio da mogu biti životno ugrožen i doći u bezizlaznu situaciju u podvožnjaku Bilješevo.
Stalno me uvjeravaju da istraga ide u dobrom smjeru, ali ja nemam nikakvih dodatnih ili konkretnih informacija. Osam sam dana nakon incidenta održao konferenciju za novinstvo jer je, po mojoj procjeni, više od 300 osoba u uključenim MUP-ovima znalo za taj događaj, a da ni jedan medij nije objavio informacije o tome.

Izgledalo mi je kao da se prikriva cijeli slučaj, a pri tome nije bilo ni informacija o rezultatima istrage. S druge strane, bilo je napisa u određenim medijima nekoliko dana prije spornog događaja koji su mi nalikovali na pripremu svega.
Objavljivane su fotografije predsjednika Federacije u prometu, gdje se vide i registracijske pločice mog službenog vozila.

Prethodni članakFoto: Franjevački hod za Asiz prošao i kroz Busovaču
Sljedeći članakSredišnja Bosna svijetli za Bugojno