RA Vitez sezonu zaključila na drugom mjestu i pobjedom u derbiju sezone nad liderom RK Izviđač CO

U derbi susretu rukometnog prvenstva Rukometnog saveza Herceg – Bosna između RK Rukometna Akademija – Izviđa uživalo je više od dvije stotine ljubitelja rukometa u subotu navečer u Gradskoj dvorani u Vitezu. Naime, sastale su se dvije najbolje momčadi lige a iako je Izviđač i prije ovoga susreta osigurao prvo mjesto ( Vitezani drugo), maksimalnim angažmanom željeli su  uzeti „skalp“ svom vjernom pratitelju i najvećem konkurentu, momčadi Rukometne Akademije iz Viteza.

Bila je to vrlo zanimljiva i dobra rukometna predstava u kojoj je mlada ekipa Viteza tijekom cijeloga susreta imala prednost, desetak minuta prije kraja susreta i pet golova razlike. Gosti se nisu predavali, pred kraj su stisnuli svije domaćine, ali ipak nisu uspjeli izbjeći poraz. S već osvojenom titulom, s utakmicom manje, Izviđač ima 28, a drugoplasirani Vitežani 26 osvojenih bodova.

Nadmetanje dvije vrlo mlade i talentirane momčadi bilo je vrlo borbeno ali i maksimalno korektno, a obje momčadi su na kraju susreta, prilikom uručivanja pokala za prvo, odnosno drugo mjesto, burno i veselo su proslavili, a zadovoljno i korektno gledateljstvo u dvorani nagradilo ih je dugotrajnim pljeskom.

Ovo je, svakako, veliki uspjeh mlade momčadi iz Viteza koja se u seniorsku konkurenciju RS Herceg – Bosna uključila tek u ovoj natjecateljskoj sezoni i odmah izborila drugu poziciju. Naime, nakon brojnih problema, prije svega organizacijskih i financijskih u RK Vitez, od prije dvije-tri godine došlo je do do reorganizacije kluba, klub je preuzela nova uprava na čelu s bivšim rukometašima, prof. Bojanom Štrpcom i Nikolom Čatom, promijenjeno je i ime kluba, krenulo se s mladim selekcijama u ligama Srednjobosanske županije. A onda je rukovodstvo kluba u jesen prošle godine odlučilo vratiti se u seniorsku ligu RS Herceg _ Bosna i pokazalo se, bio je to pun pogodak.

Kuda i kako dalje, pitali smo mladog trenera, Bojana Štrpca. „Vidjet ćemo, zavisi od financijskih  mogućnosti, podrške koja nam treba…!Što se nas tiče, u narednoj sezoni bit ćemo još spremniji, bolji…, spremni i za veće podvige“.