Puni akumulatori optimizma

Za početak reprezentativne stanke već ranije su planirana dva slobodna dana za nogometaše Viteza. Međutim, trener Branko Karačić, nakon što su njegovi mladići u vrlo dobroj i požrtvovnoj igri savladali Zinjski, oslobodio ih je treninga i u utorak.

„Zaslužili su“, kaže nam Ivica Bonić, desna ruka trenera Karačića koji je stanku iskoristio za posjetu obitelji. „Naime“, dodao je Bonić, „proteklih su dana vrijedno i naporno radili, a na utakmici sa Zrinjskim dali su sve od sebe što je nagrađeno s velikom pobjedom i s tri boda zlata vrijedna“.

Prema njegovim riječima za  danas (srijeda) zakazan je jutarnji trening, a za poslijepodne utakmica u susjednoj Busovači protiv istoimenog županijskog ligaša. Ova utakmica zakazana je, prije svega, kao dobra provjera za  igrače koji su u dosadašnjem dijelu prvenstva imali manju minutažu, za rekonvalescente (Jurčević i Smriko), za Nusmira Fajića, novog igrača nedvojbeno snažno pojačanje Viteza, još uvijek nedovoljno fizički pripremljenog, te za nekolicinu juniora koji redovito treniraju s prvom momčadi.

Već u subotu u Vitezu će gostovati Mladost iz Doboja kod Kaknja, momčad koja je u prvenstvenom susretu u Vitezu domaćinu neočekivano odnijela bod. To će, ujedno, biti i generalna proba za slijedeći prvenstveni susret s Čelikom u Zenici  18. listopada, od kojega, bar kada je riječ o navijačima, Vitežani očekuju osvajanje bod(ov)a.

„Uz ove dvije utakmice, radit ćemo i pripremati se za nastavak prvenstva već uhodanim ritmom. Drugi tjedan stanke planirali smo odraditi mini-pripremni ciklus, s ciljem održavanja i nadgradnje postojeće tjelesne pripremljenosti, na taktičko-tehničkim detaljima, te na otklanjanju uočenih grešaka i propusta u igri pojedinaca i linija sustava koji se ponavljaju u našoj igri“, kazao je Bonić.

A što znače tehnički detalji, uvježbanost, pokazao je i gol koji su Vitežani postigli protiv Zrinjskog, nakon akcije koju su višekratno vježbali i uvježbali prije susreta sa Zrinjskim.

Kako sada stvari stoje u ovoj stanci, a po svemu sudeći i do kraja jesenske sezone u trenažnom procesu neće biti ozlijeđenih Jusufbašića i operiranog (zglob noge) Sadikovića, dok će i dalje, odvojeno od momčadi, po posebnom programu, raditi nedovoljno oporavljeni Pezo.

Treba također naglasiti da su Vitežani „akumulatore optimizma“, nakon pobjede nad Zrinjskjim, napunili do vrha. Vjera u vlastite snage i sposobnosti je (opravdano) na zavidnoj razini, pa se i nastavak prvenstva, narednih sedam prvenstvenih utakmica u kojima Vitez četiri puta igra na domaćem terenu, čeka s neskrivenim optimizmom.