Puljić: U BiH ima 80 župa u kojima je manje od 200 vjernika i trebaju pomoć

Predsjednik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine i vrhbosanski kardinal Vinko Puljić upozorio je da u BiH ima 80 župa u kojima je manje od 200 vjernika i kojima je potrebna pomoć.

Te župe same ne mogu opstati, bez podrške drugih, rekao je Puljić i zahvalio hrvatskom Caritasu na pomoći, pa i kroz akciju “Tjedan solidarnosti s Crkvom i ljudima u BiH”.

Puljić je istaknuo da je ta pomoć bila jedna od tema i redovnog zajedničkog zasjedanja članova Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine i Hrvatske biskupske konferencije danas u Banjoj Luci, javlja Fena.

Kardinal Puljić je rekao da je bilo riječi o zajedničkim pitanja na liturgijskom planu te o radu Komisije dviju Biskupskih konferencija za Hrvatski martirologij i o misijskoj djelatnosti crkve u Hrvata i uzajamnom radu.

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije Želimir Puljić je podsjetio na ovim godišnjima okupljanima dvaju biskupskih konferencija razgovaraju o važnim pitanjima za vjernike.

Imamo isti jezik, liturgiju, pripadamo istom narodu, a imamo i neke institucije koje su zajedničke, kazao je Puljić.

Na zasjedanju su, kaže, saslušali i izvještaj o Papinskom hrvatskom zavodu sv. Jeronima u Rimu.

Uoči zasjedanja, u nedjelju, 1. ožujka, održano je zajedničko Euharistijsko slavlje u katedrali sv. Bonaventure u Banjoj Luci uz sudjelovanje biskupa iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske.

Zajedničko zasjedanje članova Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine i Hrvatske biskupske konferencije završeno je danas u kasnim poslijepodnevnim satima.

Prethodni članakTribina “Žrtve partizanskog terora na području općine Vitez”, s naglaskom na stradale Hrvate iz Mošunja
Sljedeći članakZapočele prijave za Mininogometnu ligu Vitez 2020.