Publika uživala u predstavi “Čudnovate zgode šegrta Hlapića” GKM-a Vitez

Gradsko kazalište mladih Vitez večeras je u Kazališnoj dvorani Vitez odigralo predstavu “Čudnovate zgode šegrta Hlapića”. Mladi viteški glumci i večeras su nasmijali i zabavili publiku, koja ih je za na koncu, ali i nekoliko puta za vrijeme igranja predstave nagradila pljeskom.

Na vrlo zanimljiv i duhovit način uprizorili su priču o pustolovinama koje proživljava mladi šegrt na putovanju, na koje je krenuo kako bi razgazio male uske čizmice, uzrokom njegovih nevolja kod majstora Mrkonje.

Dok je pisala o šegrtu Hlapiću Ivana Brlić Mažuranić je stvarala lik koji je trebao predstavljati samo dobro. Upravo je preko tog lika htjela poručiti da uz pomoć vjere dobro uvijek može pobijediti zlo. Upravo je takva i predstava GKM-a Vitez, koja je prepuna vedrine i povjerenja u sve što je dobro.

U predstavi igraju: Sunčica Strukar, Elena Stojak, Marija Plavčić, Luka Baškarad, Nikola Lujić, Merima Subašić, Marina Čurak, Mirna Matić Glorija Stojak i Pavla Plavčić.

Predstavu je režirala Sunčica Strukar, a izvršni producent je Ivan Sajević. Tehnička potpora su Leona Blaž i Franko Bralo, a fotografije potpisuje Boris Šarić.

Predstavi su nazočili i mladi glumci iz Busovače, s kojima predstavu priprema upravo GKM Vitez u suradnji s Udrugom „Uzor“ iz Busovače.