Prvi poraz odbojkašica Viteza u Superligi F BiH

Odbojkašice Viteza odigrale su sedmo kolo u Superligi F BiH za žene, protiv ŽUOK „STUDENT” iz Tuzle te ubilježile prvi poraz. Naše odbojkašice izgubile su s 0:3 u setovima (18:25, 17:25 i 18:25).

„U utakmici koja nije bila posebno atraktivna, bolje su se snašle gošće i uvjerljivo pobijedile, ali porazu je doprinijelo i slaba igra i angažman naših igračica, koje nisu imale odgovor na igru gošći. Ovim porazom smo ostali u vrhu ljestvice poretka, ali smo izgubili lidersku poziciju”, izjavio je za portal vitez.info trener ŽOK „Vitez”, Zdravko Križanac.

Naredna utakmica viteških odbojkašica je u okviru 8. kola, protiv ŽOK „Bosna” u Kalesiji, 28. studenog.

Omladinske selekcije ŽOK „Vitez” (djevojčice, kadetkinje i juniorke) odigrale su svoje šesto kolo, u sezoni 2012./2013. u okviru Lige Srednjobosanske županije protiv OK „Victory” iz Novog Travnika te zabilježile pobjedu s uvjerljivih 2:0 u svim kategorijama, čime su preuzele lidersku poziciju na ljestvicama svih kategorija. Narednu utakmicu omladinske selekcije ŽOK „Vitez” igraju sljedeću subotu, 24. studenog 2012. godine, kao gošće protiv OK „Iskra” iz Bugojna.