Prvi ovosezonski poraz košarkaša Viteza

U okviru 11. kola A1 košarkaške lige HB naši košarkaši ju jučer poraženi od “Studenta” iz Mostara rezultatom 80 – 72.

Jedina svijetla točka u igri našeg sastava bila je prva četvrtina koja se dobila rezultatom 14 – 22, dok se veliki pad u igri desio u toku druge četvrtine koja je završila 27 – 12 u korist domaćina što će se pokazati kao ključni period igre.

U drugom poluvremenu naši seniori pokušavali su velikom borbenošću okrenuti rezultat što im i polazi za rukom u 28. minuti utakmice kada su došli na plus 2 (56 – 58).

Ekipa Studenta bila je bolja od naše ekipe u puno košarkaških elemenata, šutu, skoku, asistencijama, obrani što je i presudilo u njihovu korist u konačnom rezultatu.

U ostalim susretima 11. kola Rama je bila bolja od Kiseljaka, Brotnjo od Širokog 2, dok su Grude slavile u utakmici protiv Livna. Iako poraženi naši košarkaši ostali su na prvom mjestu sa omjerom 9 – 1, Brotnjo je drugo sa omjerom 8 – 2, dok je Student na trećoj poziciji sa skorom 6 – 4, Široki 2 je četvrti sa 5 ostvarenih pobjeda, dok po 4 pobjede imaju Grude i Busovača na 5. i 6. mjestu.

Sljedeće kolo naši košarkaši igraju ponovno veliki derbi. Ovoga puta gostuju u Čitluku kod drugoplasirane ekipe, KK “Brotnjo”.