PRVI KOŠ: Uspješno završeno Košarkaško prvenstvo osnovnih škola općine Vitez

U srijedu, 11. prosinca 2019. godine, u Gradskoj sportskoj dvorani Vitez, na trećem, ujedno i završnom turniru, uspješno je završeno „Košarkaško prvenstvo osnovnih škola općine Vitez“, u organizaciji Škole košarke “Prvi koš” Vitez, a pod pokroviteljstvom Općine Vitez.

Još jednom, učenice i učenici iz četiri osnovne škole koje su se odazvale pozivu organizatora, pokazali su odličnu košarku, a nadamo se kako će se neki od njih odlučiti za još ozbiljniji rad u narednom periodu, uživajući u ovom prelijepom sportu.

Ovu srijedu, kako smo već ranije i naveli, na trećem, ujedno i završnom turniru, na rasporedu su bile utakmice V. i VI. kola. Zadovoljstvo nakon odigranih utakmica nisu krili niti nastavnici TZK-e, voditelji sportskih sekcija, ali ni sami organizatori, Škola košarke „Prvi koš“ Vitez.

Rezultati V. kola:
OŠ “Bila” – OŠ “Dubravica” 16:11
OŠ “Nova Bila” – OŠ “Vitez” 18:37

Rezultati VI. kola:
OŠ “Vitez” – OŠ “Bila” 31:29
OŠ “Dubravica” – OŠ “Nova Bila” 8:36

Konačni poredak, nakon ukupno 12 odigranih utakmica i 6 odigranih kola:

  1. OŠ “Vitez” 12 bodova
  2. OŠ “Nova Bila” 9 bodova
  3. OŠ “Bila” 8 bodova
  4. OŠ “Dubravica” 7 bodova

Na poluvremenu utakmica V. kola, predsjednik Škole košarke „Prvi koš“ Igor Bošnjak uručio je zahvalnice ravnateljicama i ravnateljima osnovnih škola koje su sudjelovale u projektu Škole košarke „Prvi koš“ Vitez, kao i nove košarkaške lopte namijenjene za nastavu TZK.

Nakon dodijeljenih diploma, medalja i pehara za najuspješnije škole, uručene su i diplome i poklon paketi za najbolju košarkašicu i najboljeg košarkaša prvenstva.

Za najbolju košarkašicu prvenstva izabrana je Laura Mlakić iz OŠ „Vitez“, a najbolji košarkaš prvenstva je Dorian Sučić iz OŠ „Nova Bila“.

„Sretni smo i ponosni što smo još jednom pokazali kako ozbiljno shvaćamo svaki novi projekt i trudimo se svaki put organizirati i ponuditi nešto novo. 12 odličnih utakmica, kroz VI. kola, su nam pružili naši osnovci, još jednom vrijedi istaknuti, rođeni 2006. I mlađi. Čitavo prvenstvo je proteklo bez najmanje ozljede, što nas posebno veseli. Najiskrenije zahvaljujemo: Općini Vitez na pokroviteljstvu i pomoći, ravnateljicama i ravnateljima osnovnih škola koje su sudjelovale u prvenstvu, Ministarstvu obrazovanja, znanosti, kulture i športa, kao i ministru, gospodinu Bojanu Domiću, na pismu preporuke i podrške za naš projekt, sucima iz KKS SBK/KSB, Marinu Brali i Stjepanu Petroviću, koji su odlično obavili svoj posao, našem članu Maku Topčiću i našem treneru Berislavu Šapini, koji su odlično obavili posao za zapisničkim stolovima, kao i svim mladim košarkašicama i košarkašima, predstavnicima svojih škola, koji su sudjelovali na prvenstvu te njihovim nastavnicima i profesorima TZK-e!“, poručili su za kraj iz Škole košarke „Prvi koš“ Vitez.

Album sa završnog turnira pogledajte na službenoj Facebook stranici Škole košarke „Prvi koš“ Vitez.