Prva pobjeda Viteza u gostima, oduševili mladi Livančić i Jurčević

Vitez je pet kola prije kraja osigurao ostanak što je, nedvojbeno, veliki uspjeh za novaka u ligi koji je sve svoje domaće utakmice igrao na stadionu Kamberovića polje u Zenici. Uz to Vitežani su u zadnjem kolu  zasluženo pobijedili Zvijezdu  u  Gradačcu i s ta tri novoosvojena boda pretekli Radnika iz Bijeljine na prvenstvenoj ljestvici zauzevši izvrsno devet mjesto. A u Gradačcu Vitez je igrao bez kapetana Jurčevića, golgetera Smrike, izvrsnog Kapetana, što je i razlog za dodatno  zadovoljstvo vrijednih Vitežana.
„Odoljeli smo napadima Zvijezde koja je bila bolja u prvom dijelu prvog poluvremena. Dobrim obranama spašavao nas je i golman Živković, a onda su moji dečki pokazali što znaju i što mogu i došli smo do zaslužene pobjede“, kazao je, ne krijući zadovoljstvo, trener Viteza Ante Miše.

A najbolji u dobroj momčadi Viteza bili su najmlađi u momčadi, junior Dragan Jurčević i mladi reprezentativac BiH, Tony Livančić.

„Trener nas je rasteretio, dao nam je, uvjetno rečeno,  u igri odriješene ruke kazavši: Igrajte,  pokažite što znate i što možete  i na kraju će biti sve dobro. Jer, utakmica sa Zvijezdom bila je bez onih teških rezultatskih imperativa s obje strane i gledatelji su zaista mogli uživati u dobroj nogometnoj predstavi“, kazao je  asistent prvog i strijelac drugog gola za Vitez, Tony Livančić.

Kazao je Livančić kako je Zvijezda prvih dvadesetak minuta bila bolja, s više povoljnih prilika za postizanje golova, no pokazala se i potvrdila ona stara nogometna: što ne zabiješ, primiš. „Tako je i bilo, razigrali smo se, a nakon izjednačujućeg gola Dedića nije bilo teško „vidjeti“ da su nam vrata pobjede otvorena. Igrom i rezultatom obradovali smo našeg trenera, rukovodstvo kluba, navijače i sami sebe. Ja sam zadovoljan svojom igrom, mislim da je to najbolja moja igra u  ovoj sezoni, pa otud i dodatno zadovoljstvo“, kazao je mladi Livančić, ne ističući da je to, po svemu sudeći i njegova zadnja utakmica u dresu matičnog  Viteza. Jer, zovu  boljih, većih i poznatijih klubova, iz Hrvatske prije svega, teško je odoljeti.