Prva operacija Davida Tarabe u njemačkom Vogtareuhtu prošla uspješno!

Dragi naši posjetitelji s radošću želimo podijeliti s vama vijest kako je naš maleni David Taraba danas u klinici u Vogtareuthu (Njemačka) imao uspješnu prvu od dvije predviđene operacije.

David je jutros u 7,30 sati imao prvu operaciju, postavljanje tzv. plata ispod moždane kore, koja je potrajala do 14,30 sati. Liječnici su roditeljima nakon operacije priopćili kako je operacija prošla uspješno, a od 17,00 sati roditeljima je dopušten ulaz na odjel intenzivne njege gdje su mogli vidjeti Davida.

Kako nam je potvrdio Davidov tata, Ivan, David je trenutno stabilno, a roditelji će prenoćiti na odjelu intenzivne njege, gdje će do jutra ostati s Davidom. 

David Taraba, zajedno s roditeljima Silvijom i Ivanom, otputovao je u Njemačku 27. travnja, a prije današnje operacije imao je nekoliko pretraga i pregleda.

Naredna operacija predviđena je za 15. svibnja, a roditelji su uputili iskrenu zahvalnost svima koji su pomogli da David ide na operacije, kao i svima koji su u mislima i molitvama s malenim Davidom i obitelji Taraba.

David Taraba (rođen 13. siječnja 2008. godine) petogodišnji je dječak iz Viteza, teško bolestan. U drugoj godini života Davidu je postavljena dijagnoza simptomatske epilepsije. Obradom je nađena arahnoidalna cista srednje lubanjske jame i postavljena sumnja na kortikalnu displaziju.

David je ponekad tijekom 24 sata imao preko 70 napadaja, a liječnici su, kroz liječenje, isprobali najmanje 30 vrsta lijekova. Roditelji su tijekom protekle 3 godine posjetili velik broj bolnica kako bi uopće uspostavili dijagnozu, a u Sarajevu su im predlagali hitnu operaciju, kazavši im kako je u pitanju tumor. Pukom srećom išli su dalje te nakon posjeta Kliničkom bolničkom centru u Zagrebu uspjeli uspostaviti pravu dijagnozu. Doktori su u raznim bolnicama prije posjete Zagrebu iznosili svakojake dijagnoze (tumor, Rasmusenov encefalitis…), a naposlijetku u Zagrebu se ispostavilo kako se radi o kortikalnoj displaziji.

Udruga mladih „Enter” i portal vitez.info sredinom listopada 2012. godine pokrenuli su humanitarnu akciju za pomoć malenom Davidu Tarabi iz Viteza, a u akciju su se nesebično uključile brojna društva, institucije, kao i pojedinci, kako iz Viteza, BiH, tako i inozemstva.

Ovim putem u ime svih članova Udruge mladih “Enter” i redakcije vitez.info portala želimo našem Davidu što skorije ozdravljenje i povratak u vitez. Sretno Davide! 🙂

Putevi milosti: Sretno Davide