Provalili u ugostiteljski objekt, pucali, izazvali nesreću pa zapalili vozilo

Dramatična noć i jurnjava ulicama za drskim kradljivcima desila se u noći sa subote na nedjelju na ulicama u mjestu Polje Slavka Gavrančića kod Travnika, nakon što su maskirane osobe provalile u ugostiteljski objekt i sportsku kladionicu. Sve je, na koncu, kulminiralo i pucnjavom te je ozlijeđena jedna osoba.
Prema službenim informacijama Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) Srednjobosanskog kantona (SBK), incident se dogodio u nedjelju oko 3.40 sati.
Policijsku stanicu Travnik obavijestio je L. D. (54) da su nepoznate osobe s fantomkama na glavama izvršile provalu. On je izašao iz kuće i primijetio da se dvije osobe udaljavaju u nepoznatom pravcu, kazali su iz Dežurnog operativnog centra MUP-a SBK.

Tijekom bijega kradljivci, koji nisu identificirani, koristili su i vatreno oružje. Prema neslužbenim informacijama, istražitelji su pronašli tragove koji ukazuju na to da je bilo i ozlijeđenih.

Nakon što su provalili u objekte i pucali, kradljivci su se vozilom Passat uputili u nepoznatom pravcu. Sve raspoložive policijske ekipe MUP-a SBK-a dale su se u potragu za automobilom.

Na travničkim ulicama scene su bile poput onih iz akcionih filmova. Za vrijeme bijega od brojnih policijskih patrola, Passat je izazvao i prometnu nesreću na putu M-5 u mjestu Stara Bila.

Međutim, ni to ih nije spriječilo pa su nastavili bježati od policije. Iz pravca Travnika prema Vitezu bjegunci su skrenuli na Vjetrenice prema Zenici. Nedugo poslije policajci su obaviješteni da je na Vjetrenicama zapaljeno vozilo za kojim tragaju, zbog čega su posla imali i zenički vatrogasci. Vozilo je u potpunosti izgorjelo.

Na licu mjesta obavljen je očevid, a sa slučajem je upoznata i dežurna tužiteljica Tužiteljstva SBK-a.
Još se prikupljaju dokazi i tragovi, kažu iz Dežurnog operativnog centra MUP-a SBK-a.

Prethodni članakU nedjelju otvorenje Bike parka i MTB XCO utrka u Vitezu
Sljedeći članakPlaća u kuharima i konobarima i građevinarima 552, a u osiguranju 1.482 KM