Provalili u kuću, izvršili premetačinu i ubili starca

U utorak 18. ožujka 2014. godine oko 00,10 sati u PS Kiseljak prijavljeno je da se u mjestu Gomionica općina Kiseljak ispred obiteljske kuće vlasništvo S.B. čuju pozivi u pomoć. Na lice mjesta upućene su dvije patrole policije koji su ispred kuće zatekli vezanu H.B. rođenu 1940. godine, dok je njen muž S.B. rođen 1937. godine pronađen u kući vezan, koji nije davao znake života. Na lice mjesta upućena je i medicinska ekipa iz Doma zdravlja Kiseljak, koja je kod S.B. konstatirala povrede u predjelu glave.

Oštećena H.B. izjavila je da su u njihovu kuću ušle tri maskirane osobe, naoružane puškom, te tražile novac, nakon čega su vezali nju i njenog muža, te izvršili premetačinu u kući.

“Tri maskirane osobe naoružane puškom su, pola sata nakon pola noći, ušle u kuću starijeg bračnog para. Bračni par su svezali i tražili novac, nanijevši muškarcu pri tomu povrede uslijed kojih je podlegao”, potvrdio je za Fenu Rusmir Prohan, glasnogovornik MUP-a SBŽ.

Uviđaj na licu mjesta vrše službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a SBŽ Travnik, a u tijeku su i druge istražne radnje na otkrivanju izvršitelja.