Protiv TOŠK-a na pobjedu

Vitežani su „posrnuli“ u Binaču s visokih 3 : 0, a ako bi tražili opravdanje, ili bar olakšavajuću okolnost, onda je to, prije sveg, igrač manje već od 12. minute kada je  isprovocirani centralni branič Marko Marković, opravdano dobio crveni karton.

A igrati skoro cijelu utakmicu s igračem manje protiv snažnog i od brojnog gledateljstva  bodrenog Jedinstva, za snagu i kvalitetu, Viteza, pokazalo se, bilo je očekivano neuspješno. Prilika za popravni je utakmica s TOŠK-om iz Tešnja  koji u Vitez dolazi na krilima dvije uzastopne pobjede, protiv Orašja (2 : 1) u prošlom prvenstvenom kolu i u srijedu protiv premijer ligaša GOŠK-a (4 : 0). TOŠK je trenutno na 6. mjestu prvenstvene ljestvice s 13. osvojenih bodova, a Vitez 11. s 10 osvojenih bodova. I eto prilike, da se Vitez  s pobjedom izravna s TOŠK-om na prvenstvenoj ljestvici. No, pitanje je, mogu li to Vitežani?

„Dobra su momčad, mnogi tvrde da su i kvalitetniji od nas, poslije dvije uzastopne pobjede puni su samopouzdanja i u Vitezu će, uvjeren sam, ići na pobjedu. Međutim, mi hoćemo naših 10 osvojenih bodova, što je, tu dvojbe nema, dobar dosadašnji rezultat, „kalemiti“ s novim bodovima, svim silama ćemo nastojati pobijediti, iako je zaista rijeć o snažnom protivniku u što sam se uvjerio u srijedu gledajući njihov kup susret  protiv premijer ligaša GOŠK-a iz Gabele“, kazao je pred ovaj susret trener Viteza, Vjeran Simunić.

Jedan od najmlađih igrača Viteza, lijevi bočni, devetnaestogodišnji Mirko Vujica nastavlja tradiciju  nogometaša iz Busovače koji uspješno igraju u Vitezu. Mirko igra vrlo dobro na opće zadovoljstvo, trener mu vjeruje i  on čvrsto drži mjesto startnoj postavi, a pred susret s gostima iz Tešnja  kaže: „Znamo da su dobra momčad, a potvrda njihove moći je i pozicija na prvenstvenoj ljestvici i dvije uzastopne pobjede. Mi smo, na žalost, u prošlom kolu izgubili u Bihaću i sada se moramo vaditi protiv zahuktalog protivnika. Bit će vrlo teško, trener nam je ukazao  na mnoge opasnosti koje nam prijete ali ukazao nam je i na njihove slabosti koje ćemo pokušati, nadam se i uspjeti, iskoristiti. Da bi to i ostvarili moramo se boriti, dati sve od sebe, a nema razloga da tako i ne bude“, kaže Mirko i ističe kako je zadovoljan svojim igrama ali i ne krije da može i više i bolje. „Trener  mi vjeruje, sokoli me i kad nije sve kako treba, a ja njegovo povjerenje želim opravdati  dajući  sve od sebe na treninzima i na utakmicama“.

Vitežani su za susret protiv GOŠK-a ostali bez standardnog Markovića zbog crvenog kartona, a njegovo će mjesto zauzeti Amar Prutina. Nakon ne igranja u prošlom kolu zbog tri žuta kartona u momčad se vratio Admir Đono a i Tomislav Ivičić koji nije ni putovao u Bihać zbog nekih nesporazuma koje je imao s rukovodstvom kluba. Sada je u pogonu i po svemu sudeći zauzet će svoje mjesto u vrhu napada što je, svakako, za Vitežane ohrabrujuća vijest.