Proteklog vikenda zabilježene krađe automobila, tuče, napad na policijske službenike

Tijekom proteklog vikenda na području Srednjobosanske županije (SBŽ) prijavljena su ukupno 24 kaznena djela, od kojih je 14 kaznenih djela teške krađe, 2 krađe, 2 oštečenja tuđe stvari, 3 krivotvorenje isprava, 1 napad na ovlaštenu službenu osobu i 2 kaznena djela nasilje u obitelji, priopćeno je iz MUP-a SBŽ-a.

Također, evidentirano je 15 slučajeva narušavanja javnog reda i mira, a radi se o 9 slučajeva sudjelovanja u tuči, 3 slučaja naročito drskog ponašanja, 2 slučaja prekršaja po odlukama i 1 slučaj ostali prekršaji. U prekršajima su sudjelovale ukupno 24 osobe.

Dogodilo se 30 prometnih nezgoda, u kojima su 2 osobe zadobile lakše tjelesne povrede. Iz prometa je isključeno 11 vozila i 33 vozača motornih vozila, uručena su 282 prekršajna naloga zbog prekršaja u oblasti prometa, a mobilnim radarom evidentirano je 100 prekršaja.

U nedjelju, 29. prosinca 2013. godine u 00,15 sati u PS Vitez prijavljeno je narušavanje javnog reda i mira u mjestu Krušćica, općina Vitez. Dolaskom na mjesto događaja policijske patrole i prilikom pokušaja intervenicije, osoba inicijala A. Z. rođen 1978.godine iz Viteza fizički je napao na policijske službenike, koristeći metalnu šipku.Policijski službenici nisu ozlijeđeni, a napadač je uz upotrebu fizičke snage i sredstva za vezivanje savladan, te je lišen slobode. Nad istim se provodi kriminalistička obrada od strane službenika Odjela krim policije MUP-a SBŽ Travnik zbog kaznenog djela napad na ovlaštenu službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, nakon čega će biti podnesen izvještaj županijskom tužiteljstvu Travnik.

U nedjelju, 29. prosinca 2013. godine u 1,30 sati u PS Vitez prijavljena je teška krađa motornog vozila marke “passat”, austrijskih registarskih oznaka, koje je bilo parkirano u ulici Hrvatskih branitelja u Vitezu. Vozilo je ukradeno u vremenu od 21 do 1,25 sati od strane nepoznatih osoba. Očevid su izvršili službenici krim policije PU Travnik, a u tijeku je poduzimanje intenzivnih mjera na pronalasku vozila i otkrivanju izvršitelja.

U nedjelju, 29. prosinca 2013. godine u 19,20 sati u policijsku stanicu Travnik prijavljena je teška krađa motornog vozila marke “golf IV”, registraskih oznaka J18-O-763, koje je bilo parkirano u ulici Konatur u Travniku. Krađu vozila izvršile su nepoznate osobe u vremenu od 17 do 19,20 sati. O krađi su obavještene sve policijske patrole i policijske stanice s ciljem potrage za vozilom, a službenici krim policije PU Travnik provode istražne radnje na otkrivanju izvršitelja.