Proteklog vikenda odigran drugi dio IX. Međunarodnog Božićnog nogometnog turnira “Vitez 2019”

Protekla dva vikenda u organizaciji škole nogometa Kolibrići NK Rijeka u gradskoj sportskoj dvorani u Vitezu održana su prva dva dijela IX Međunarodnog Božićnog nogometnog turnira “Vitez 2019”. Po svim karakteristikama ovaj dječji nogometni turnir spada u sami vrh dječjeg nogometa u BiH.

Na ovogodišnjem turniru u šest uzrasnih selekcija na turniru će se natjecati preko 1000 mališana iz 50 škola nogometa, nogometnih klubova i akademija iz BiH, Hrvatske i Srbije. U prva četiri dana natjecanja viđen je itekako kvalitetan i nogomet prepun uzbuđenja i iznenađenja. Svoje nogometno umijeće do sada su u gradskoj sportskoj dvorani u Vitezu već prezentirali mališani rođeni 2008, 2009, 2011 i 2012.godište.

Titule pobjednika i zlatne medalje u ove četiri uzrasne selekcije se odnijeli mališani iz: Mostara, Vogošče, Jablanice i Zenice. Dosadašnji rezultati po pojedinim generacijama su uistinu neočekivani i iznenađujući. Mnogi od favorita na ovogodišnjem turniru su ostali bez očekivanih medalja što ovom turniru daje još veću draž.

Poredak prvoplasiranih ekipa po natjecateljskim selekcijama je sljedeći:

SELEKCIJA 2008. GODIŠTE

 1. FK BLAGAJ Mostar
 2. ŠF RUDANKA Doboj
 3. NK NOVI TRAVNIK Novi Travnik

SELEKCIJA 2012. GODIŠTE

 1. MNK VOGOŠČA Vogošča
 2. NK ROMARI Vitez
 3. ŠN TIKI TAKA Mostar

SELEKCIJA 2009. GODIŠTE

 1. MNK PIONIR Jablanica
 2. FK MLADOST Bosanski Petrovac
 3. ŠF TEMPO SPORT Zenica

SELEKCIJA 2011. GODIŠTE

 1. NK FORTUNA Zenica
 2. MNK PIONIR Jablanice
 3. NK ISKRA Bugojno

Trofeje, medalje, diplome i nagrade najboljim ekipama i pojedincima je dodijelio predsjednik nogometnog saveza ŽSB, Ivan Frljić.

Ovogodišnji turnir završava narednog vikenda nastupom natjecateljskih selekcija 2007. i 2010. godište.