Prosvjetari u SBK i dalje bez Kolektivnog ugovora, najavljuju štrajk upozorenja prvog dana nove školske godine

Predstavnici četiri sindikata obrazovanja koja djeluju u Srednjobosanskom kantonu najavili su na današnjoj konferenciji za novinare u Travniku da će 4. rujna, prvi dan nove školske godine, održati štrajk upozorenja.

Prema riječima Gorana Puletića, predsjednika Neovisnog sindikata zaposlenih u osnovnim školama SBK, problemi kao što su nepotpisan Kolektivni ugovor, sporni Pravilnik o ocjenjivanju i zbrinjavanje viška nastavnog kadra nisu riješeni, nego su se samo produbili.

Ovo je prvi puta nakon 15 godina da u novu školsku godinu ulazimo bez potpisanog Kolektivnog ugovora. Godinu dana smo pregovarali bez rezultata. Vlada SBK jednostavno ne želi potpisati Kolektivni ugovor i mi to stanje ne može prihvatiti, rekao je novinarima Muhamed Pajić, predsjednik Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja SBK. Prema riječima, Nedžada Jahića, predsjednika Sindikata srednjeg i visokog obrazovanja u SBK, još uvijek nema dogovora i ni oko Pravilnika o ocjenjivanju koji je prvostupanjskom presudom Općinskog suda Travnik stavljen izvan snage, ali Vlada SBK i resorno Ministarstvo su se žalili na ovu presudu.

Prethodni članakBh. političari imaju najveće plaće u regiji
Sljedeći članakVitezu protiv Slobode igra samo pobjeda