Proračun Općine Kiseljak veći za 100.000 KM

Općina Kiseljak će u novu, 2018. godinu, po svemu sudeći, ući s usvojenim najvažnijim dokumentom za funkcioniranje jedne lokalne zajednice. Neznatna odstupanja Riječ je, naravno, o proračunu općine koji je na ovotjednoj sjednici Općinskog vijeća Kiseljak usvojen u formi nacrta te će kao takav od početka idućeg tjedna biti predmet javne rasprave kako bi se u formi prijedloga do kraja godine vratio pred vijećnike na usvajanje.

Nacrt općine Kiseljak predložen je u iznosu od 7,817.890 maraka i za nešto manje od 100 tisuća maraka veći je u odnosu na proračun za 2017. godinu.

Uz neznatno povećanje, neznatna su i odstupanja po pojedinim stavkama, istaknuto je prilikom predstavljanja nacrta proračuna koji je usvojen glasovima vijećnika HDZ-a BiH, SDP-a i DF-a. Zakonodavno tijelo Vijećnici SDA i ovoga su puta bili suzdržani iako je riječ o donošenju najvažnijega financijskog dokumenta za općinu Kiseljak. Suzdržani su vijećnici SDA bili i prilikom izglasavanja odluka o prodaji zemljišta određenim gospodarskim subjektima, a koje znače pokretanje investicija i otvaranje novih radnih mjesta.

Praksu suzdržanosti prilikom glasovanja u OV Kiseljak SDA u toj općini prakticira od početka uspostave općinskog zakonodavnog tijela jer većina nije prihvatila njegov zahtjev za profesionaliziranjem statusa predsjedatelja Općinskoga vijeća. Isti zahtjev kiseljački SDA odbio je u prethodnom mandatu.

Na istoj sjednici iznesene su i brojne inicijative te upućena pitanja mjerodavnim institucijama od vijećnika. Većina se odnosi na rješavanje infrastrukturnih problema u ovoj općini. Iznimka je pitanje Marinka Ilijaševića, vijećnika Hrvatske stranke prava, koji je aktualizirao pitanje problema u radu Doma zdravlja Kiseljak.

 

 

www.vecernji.ba

Prethodni članakPoskupilo gorivo u Federaciji
Sljedeći članakProtesti ispred zgrade PSBiH: Stop ubijanju pasa!