Pronađena plantaža marihuane u Travniku

Službenici kriminalističke policije PU Travnik su, nakon prikupljenih saznanja da je osoba B.Č. iz Travnika, zasadila plantažu marihuane na području općine Travnik, pribavili naredbu za pretres od nadležnog suda.

Postupajući po naredbi, izvršen je pretres kuće i pratećih objekata osumnjičenog, te su pronađene 4 stabljike za koje se sumnja da je u pitanju marihuana prosječne visine oko 180 cm, plinski pištolj i mašinica za mljevenje marihuane. Po pronalasku navedene materije i predmeta, osumnjičeni je lišen slobode, te se nad njim provodi kriminalistička obrada, nakon koje će biti podnesen izvještaj kantonalnom tužiteljstvu Travnik zbog krivičnog djela nedozvoljene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga.

Ova aktivnost je samo nastavak uspješnih mjera koje MUP-a SBK/KSB Travnik provodi na sprječavanju zlouporabe opojnih droga. Podsjećamo na zadnju uspješnu akciju prije desetak dana na području Busovače, kada je prilikom kontrole vozila osobe M.M. iz Kiseljaka pronađeno oko 500 grama materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu, a koja je bila pripremljena za prodaju, da bi u pretresu kuće i objekta osumnjičenog pronađeno još 200 grama iste materije, vaga za precizno mjerenje i jedan pištolj.

U narednom periodu nastavit će se sa intenzivnim aktivnostima na identificiranju i dokumentiranju osoba koje se mogu dovesti u vezu sa zlouporabom opojnih droga, a građane, iz MUP-a mole, da ih o svakom eventualnom saznanju o ovoj štetnoj pojavi u svakom društvu obavijeste putem telefona 122 ili putem e-mail adrese: glasnogovornik@muptravnik.com.ba. iz MUP-a SBK/KSB punu anonimnost svih građana koji dostave takva saznanja.