Pronađena droga i uhićeno 39 osoba u SBŽ, ZE-DO i Županiji Sarajevo

U tri županije, Srednjobosanskoj, Zeničkodobojskoj i Sarajevskoj u tijeku je združena policijska akcija na suzbijanju trgovine narkoticima.

Službenici Odjela kriminalističke policije Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojske županije (ZDK), u suradnji sa službenicima policije iz Srednjobosanske (SBK) i Županije Sarajevo (KS) su na 41 lokaciji u Visokom, Kaknju, Brezi, Žepču, Zavidovićima, Kiseljaku, Ilijašu i Zenici izvršili pretrese stanova koje koriste osobe osumnjičene da su u okviru organizirane grupe vršile krivična djela zlouporabe opojnih droga, javio je dopisnik Agencije ONASA.

Akcija je počela jutros u 6.00 sati i uhićeno je 39 osoba, koje su, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, nabavljale, pakirale i prodavale opojne droge.

Pronađena je određena količina materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, kao i određena količina oružja, municije i eksplozivnih sredstava, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem krivičnih djela, navodi se u priopćenju iz Ureda policijskog komesara MUP-a ZDK.

Uhićene osobe bit će predane županijskom tužiteljstvu Zenica na daljnje postupanje, prenosi Dnevni avaz.