Promocija doktora znanosti Sveučilišta Vitez

Na lijepoj svečanosti u Franšiznom centru u Vitezu u četvrtak je upriličena svečana promocija šestoro doktora znanosti Sveučilišta u Vitezu. To su: Željka Pejić-Benko iz Tuzle, Lordan Iličić (Vitez), Samira Zelenbabić  (Sarajevao),  Ibrahim Obhodža  (Sarajevo), Dario Jerković (Vitez), s Fakulteta poslovne ekonomije i Emir Sudžuka (Sarajevo), s Fakulteta pravnih znanosti.

To su prvi doktoranti  Sveučilišta „Vitez“ u Vitezu, što je i razlog da je ovaj dan rektor Sveučilišta, prof. dr. Mirko Puljić označio „vrlo važnim za Vitez, Sveučilište „Vitez“, pa i šire srednjobosansko područje.

U svom čestitarskom obraćanju  mladim doktorantima, rektor Puljić je naglasio kako je ovaj svečani čin promoviranja u doktore znanosti  simbolički kraj puta  njihovog truda, rada učenja i uspjeha.

„Međutim“, kazao je rektor Puljić, „ne smijete stati nego nastavite stazama znanja. Nastavite tim teškim ali u važnim i korisnim putem za vas, za vaše obitelji, pa i za širu društvenu zajednicu. „Nemate vremena za „gubiti vrijeme“ u zadovoljstvu stečenog znanja i stečenog zvanja“, poručio je slavljenicima rektor prof.dr. Mirko Puljić koji im je i uručio diplome stečenog zvanja „doktora znanosti“.

U ime doktoranata kratko se obratila  slavljenica Samira Zelenbabić.

Uputila je zahvalu svim profesorima, mentorima i članovima komisija pred kojima su branili doktorske disertacije i između ostalog kazala: „Novostečenim znanjem smo ponosni, otvorile su nam se nove perspektive, novi vidici i prostranstva ali i spoznaja koliko toga mi još uvijek ne znamo, koliko toga za učiti stoji pred nama. A uvijek je važno spoznati i znati koliko (ne)znaš“, kazala je Samira.

Od šestoro promoviranih doktora, četvoro ih je već angažirano u radu na Sveučilištu Vitez, a vode se aktivnosti da se uključe i preostalih dvoje. „Na vama je budućnost i perspektiva ove ugledne obrazovne institucije“, kazao im je rektor Sveučilišta „Vitez“ prof. dr. Mirko Puljić