Proljetna biciklijada članova Biciklističkog kluba Vitez

Tradicionalno, prvoga vikenda nakon početka proljeća, Biiklistički klub „Vitez“, na čelu s agilnim predsjednikom, Slobodanom Brkićem, organizira proljetnu biciklijadu.

Tako je bilo i ove godine u subotu poslije podne, a biciklijada ima za cilj promicati sportske aktivnosti, boravak u prirodi, očuvanje prirodnog okoliša, a sve pod geslom „zdrav duh u zdravom (biciklističkom) tijelu.

Na žalost, ovaj put je odziv bio slabiji nego prethodnih godina, pa i unatoč prekrasnom proljetnom vremenu. Razlog za to, svakako nije prestanak ljubavi prema biciklizmu, sportskim aktivnostima u prirodi, nego, na žalost, sve manje mladih, pa i djece u Vitezu, jer je odlazak u „bijeli svijet“ i ovdje poprimio zabrinjavajuće razmjere. A ozbiljnih i konkretnih akcija, iskoraka, da se tomu stane u kraj jednostavno nema, čak se ni ne naziru.

Članovi Biciklističkog kluba „Vitez, njih četrdesetak, vozili su se ulicama grada, pa pored Etno sela „Čardaci“ i župne crkve spustili se obalom Lašve do ribarskog revira članova Udruge ribolovaca Vitez, koji su ove subote organizirali čišćenje korita ove lijepe a sve zagađenije rijeke.

No, ribolovci se ne predaju, bore se protiv zagađivanja rijeke, a pridružuju im se i biciklisti uređujući svoje sportske staze nedaleko Viteza i tako se brinući za očuvanje prirodnog okoliša. I moglo bi se reći, jedni rade, grade, uređuju, drugi razgrađuju, uništavaju. I još će proći dosta vremena da se nešto ozbiljnije na tom planu promijeni. Ako uopće bude imao tko to mijenjati i promijeniti.