Proglašeni najuspješniji sportaši i sportašice Općine Busovača za 2014. godinu

Najbolji sportaši Busovače za 2014. godinu u pojedinačnim sportovima su Petar Ivan Varešković, član Karate kluba „Bunkai“ i Pamela Smoljo, članica Karate kluba „Napredak“.

U konkurenciji ekipnih sportova najbolji su Mario Lucić, član NK „Busovača“ i Katarina Šušnja, članica Odbojkaškog kluba „Busovača“, dok su najbolje sportske ekipe KK „Busovača“ u muškoj i kadetkinje Odbojkaškog kluba u ženskoj konkurenciji.

Svečanost je održana u  u prepunoj dvorani kina „Theatar“, a priznanja najboljima uručili su visoki dužnosnici političke, izvršne i zakonodavne vlasti iz Busovače, Asim Mekić, Mirjana Plavčić, Nikola Grubešić i Marinko Čavara, te predsjednik i dopredsjednik Sportskog saveza Busovače, Jozan Laštro i Kasim Hajdarević.

Najperspektivniji sportaši iz ekipnih sportova su karlo Stepić (NK „Busovača“) , Denis Milinović (Košarkaškiu klub „Busovača), Almir Hodžić (FK „Kačuni“) i Hamza Bašić (OFK „Lugovo“), dok su epitet najperspektivnijih u pojedeinačnim sportovima ponijeli Esad Neslanović i Sarah Isaković (Karate klub „Napredak“), Josip Komšić, Luuka Krišto i Darijan Lovrić, članovi Kluba borilačkih sportova „Sensei“.

Najbolji sportski djelatnik je Josip Križanović, trener Košarkaškog kluba „Busovača“, a Šahovskom klubu „Busovača“ dodijeljeno je posebno priznanje za uspješan nastup u Premijer ligi BiH, te Mili Čavari, košarkaškom FIBI sutkinji za promociju svog grada i BiH diljem Europe.

Posthumno posebna priznanja za dugogodišnji doprinoss razvoju sporta u Busovači dodijeljena su  Muji Prosjanoviću, Draganu Pušiću, Besimu Pajiću, Ratku Biliću i Seji Oreču.

Prethodni članakKardinal Puljić: Odmah počinju pripreme za doček pape Franje u Sarajevu
Sljedeći članakČlanovi HPD “Lipa” ponovno darivali OŠ “Bila”