Proglašeni najbolji sportaši Viteza za 2016.

U organizaciji Sportskog saveza, uz pokroviteljstvo Općine, u četvrtak navečer u dvorani Općinskog vijeća održana je tradicionalna sportska manifestacija „Sportaš godine“ općine Vitez za 2016.

Titulama najboljih i najuspješnijih u prošloj godini okitili su se Dario Čerkez, član Motocross kluba „Vitez“, državni prvak, u pojedinačnim i Toni Livančić, kapetan premijerligaša NK Viteza u ekipnim sportovima, te Hajrija Tuco, članica Karate kluba „Mladost“ i Elena Križanac, članica i najbolja igračica Odbojkaškog kluba „Vitez“, u pojedinačnim, odnosno u ekipnim sportovima.

Tako je, naime, odlučio stručno-sportski ocjenjivački sud koji su činili: Marija Grabovac, Alkami Alihodža, Ljuban Šantić, Avdulah Zlotrg i Ivan Frljić

U kategoriji juniora najbolji su karataš Nedim Bektaš i judašica Lolita Furundžija u pojedinačnim sportovima, te nogometaš Vedran Vrhovac i odbojkašica Anđela Strukar u ekipnim sportovima. Najuspješniji kadeti su karataš Munib Dedović i stolnotenisačica Dara Ćosić u pojedinačnoj i nogometaš Zvonimir Petrović i stolnotenisačica Lamija Mehić u ekipnoj konkurenciji.

Titulama najperspektivnijih viteških sportaša okitili su se karataši Sara Haskić Enis Merhić i, dok je najboljim sportašom-veteranom proglašen Kristijan Rajković, član Biciklističkog kluba „Vitez“,, a najbolji sportaši s tjelesnim oštećenjem su odbojkaš Suljo Smajić i stolnotenisačica Alma Ramić.

Najbolji treneri u 2016. godini su Aldin Adilović, Karate klub „Mladost“ i Zdravko Križanac, trener ženskog Odbojkaškog kluba „Vitez“ u pojedinačnim, odnosno u ekipnim sportovima.

U konkurenciji ekipa titulama najbolji okitili su se Motocross klub „Vitez“ i ženski Odbojkaški klub „Vitez“, dok su u juniorskoj konkurenciji najbolji stolnotenisači STK „Vitez“ i odbojkašice OK „Vitez“. Među kadetima najbolja su NK Vitez i stolnotenisači „CM“ Vitez, dok je najuspješnija ekipa u kategoriji sportaša s tjelesnim oštećenjem OKI „Vitez“.

Posebna priznanja za izniman doprinos u razvoju i unapređenju sporta u Vitezu dobili su: Vlatko Kafadar, Žarko Grabovac Bela, Nihad Mujčić i Sumea Livnjak.

Sportašima i njihovim roditeljima, stručnim i sportskim radnicima prigodnim riječima obratili su se općinski načelnik Viteza, Tomislav Bošnjak Matić i srednjobosanska županijska ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i sporta, Katica Čerkez.

Prethodni članakVujević company: Potrebne djelatnice za rad na kasi
Sljedeći članakKomplimenti Zeničanima a bodovi Vitežanima