Proglašeni najbolji sportaši općine Travnik

U dvorani Centra za kulturu općine Travnik uz bogar kulturno umjetnički program održana je XIX. manifestacija “Izbor sportaša općine Travnik” na kojoj su izbrani najbolji sportaši Općine Travnik.

Ova tradicionalna manifestacija u organizaciji Sportskog saveza općine Travnik, a pod pokroviteljstvom načelnika Admira Hadžiemrića je jedinstvena prilika da se najboljima među najboljim uruče priznanja.

U ime Sporskog saveza općine Travnik nazočne je pozdravio Drago Marjanović, član Upravnog odbora Saveza, predsjednik Sportskog saveza SBK Mirsad Ibrišimbegović i načelnik Općine Travnik Admir Hadžiemrić u svojstvu predsjednika Organizacijskog odbora.

Sportski savez općine Travnik i ove godine uručio je šest nagrada pespektivnim sportašima želeći da stimulira mlade da se što više uključe u sportske klubove.

Nagrade za najperspektivnije dobili su kako slijedi:

  • najperspektivnijem sportašu- nogometašu, Anti Lemi, NK ” Nova Bila “, Nova  Bila
  • najperspektivnijoj sportašici- šahistkinji; Sajri Dedić, ŠK „ Travnik „, Travnik;
  • najperspektivnijem sportašu–džudašu, Josipu Nevistiću, JK ” Nova Bila “, Travnik;
  • najperspektivnijem sportašici–džudiskinji, Ajni Ćuk, JK ” Travnik, Travnik;
  • najperspektivnijem sportašu – rukometašu, Nikoli Nevistiću, RK ” Nova Bila “, Nova Bila.

Za najboljeg kadeta proglašen je Mehmed Topoljak član ŠKK “Travnik”, dok za najbolju kadetkinju proglašena je Amina Memić članica JK “Travnik”. Tiulu najboljeg juniora u pojedinačnoj konkurnciji ponio je Dženan Maglić, član Karate kluba “Vezir” iz Turbeta, a najbolji junior iz ekipnih sportova je član juniorske ekipe NK “Travnika”.

Najbolja ženska kadetska ekipa je KK “Travnik”, najbolja muška kadestka ekipa NK “Travnik”, a najbolja juniorska ekipa je NK “Travnik”.

U kategoriji najbolja ženska ekipa proglašena je ŽNK “Rossa Brandis” dok je najbolja muška ekipa KK “Travnik”.

Najbolji sportaš Općine Travnik za 2018. godinu je Arsim Gaši član Karate kluba “Vlašić” iz Turbeta dok je najbolja sportašica iz ekipnih sportova Envera Akeljić, članica ŽNK “Rossa Brandis”, dok najbolji sportaš iz ekipnih sportova je Marko Marković, član KK “Travnik”.

U konkurenciji najbolji trener iz ekipnih sportova proglašen je Igor Bošnjak KK “Travnik”, a najbolji trener iz pojedinačnih sportova je Samet Gaši trener Karate kluba “Vlašić”.

Sportski savez dodjelio je zahvalnice za UŽ “Emina”, KUD Turbe, “PS ” Maja” i JU “Centar za kulturu općine Travnik”.

Brončane plakete Saveza dobili su Zvonko Perić i Adnan Šatrović, srebrne Vlado Sikirić Vis, Haris Đelilbašić i Marinko Matošević, zlatne plakete dobili su Samir Pinjo, Predrag Sučić i KK “Travnik”.

Nagrade za životno djelo dobili su Besim Halilvić i Marinko Žilić.

Povelju Sportskog saveza općine Travnik dobila je Valentina Vavra.