Proglašeni najbolji sportaši Busovače za 2011. godinu

altLijepu predblagdansku sportsku večer u srijedu su brojnim ljubiteljima sporta u Busovači priredili Općinski sportski savez i mjesni Nogometni klub „Busovača”.

Naime, u prekrasnom ambijentu krcato pune i za ovakav događaj premale sportske dvorane Srednje škole, upriličeno je proglašenje najboljih i najperspektivnijih busovačkih sportaša za 2011. godinu.

Prema ocjenama i procjenama stručnog žirija i Općinskog sportskog saveza, sportski lauerati za 2011. godinu su Amila Arnautović, članica Karate kluba „Napredak” i Kornelije Jezildžić, najbolji košarkaš KK „Busovača”. A da su žiri i Općinski sportski savez izabrali najbolje, potvrdio je i gromoglasni i dugotrajni pljesak busovačkih ljubitelja sporta upućen uspješnim sportašima.

Najbolja ekipa u 2011. je mlada kadetska košarkaška selekcija KK Busovača, dok su najperspektivniji sportaši Davor Stipac (tenis, Ivan Varešković (Karate klub „Napredak”) i Nermin Srebrenica (Karate klub „Bunkai”).

Najbolji sportski djelatnik za 2011. godinu je Zoran Varešković, Karate klub „Busovača”.

Nagrade i priznanja najboljim uručio je predsjednik Sportskog saveza Busovače, ranije općinski načelnik i istaknuti košarkaški djelatnik, Nikica Petrović.

U okviru ove svečanosti odigrana je i završnica tradicionalnog malonogometnog uskrsnog turnira. Nastupilo je 17 momčadi, a u finalnom susretu, poslije velike borbe i dobrog nogometa, titula pobjednika turnira, uz priznanje i nagradu, pripala je momčadi Remi/Play iz Kiseljaka. U finalnom susretu s rezultatom 5 : 4 pobijedili su momčad Sport/Plus iz Novog Travnika. Najboljim nogometašem turnira proglašen je Markos Sučić iz momčadi Sport/Plus iz Novog Travnika.