Prof dr. sc. Darko Tipurić posjetio Sveučilište ‘Vitez’

Četiri stotine i pedeset stručnih knjiga iz oblasti ekonomskih, pravnih i informatičkih znanosti proteklog je vikenda donio u Vitez i darovao Sveučilištu u ovomu gradu, ugledni profesor, donedavno dekan Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, dr. Darko Tipurić.

„S posebnim zanimanjem i respektom pratim velike gospodarske iskorake koji su u Vitezu napravljeni u poslijeratnom periodu. Isto tako pratim i napore ljudi, njihovu želju i odlučnost da ovdje, u srednjoj Bosni, gdje je, unatoč svemu, opstao i ostao hrvatski narod, učine Sveučilište „Vitez” najperspektivnijim, najboljim, ne samo u BiH, nego u nekim segmentima i na području šire regije. I na dobrom su putu da to i naprave”, kazao je dr. Tipurić, ističući kako njegov dolazak u Vitez ima i cilj dati podršku prijateljima, poznatom gospodarstveniku Franji Rajkoviću, rektoru Sveučilišta dr. Nikoli Grabovcu…, ponuditi pomoć u tim nastojanjima. „Vjerujem”, dodao je dr. Tipurić, “da će ovdašnji ljudi, Hrvati, ali i njihovi susjedi drugih nacionalnosti, biti sretni i ponosni što imaju moderno, na visokim standardima ustrojeno Sveučilište.”

Profesor Tipurić nije krio da je bilo i razgovora o njegovom mogućem angažmanu u nastavnom procesu Sveučilišta. „Sveučilište „Vitez” ima, i to zaista nije kurtuazija, respektabilan nastavnički kadar i bit će mi čast, bude li prilike i za konkretnu suradnju. Bude li tako, sa zadovoljstvom i punim angažmanom dat ću svoj skromni doprinos razvoju i napretku ovoga Sveučilišta. Jer, ugledni profesor, rektor Grabovac, sa svojim suradnicima uradio je u proteklih pet godina pravo čudo na svoj i na ponos vrijednih viteških gospodarstvenika koji su uložili svoj novac i kupili većinski vlasnički paket Sveučilišta „Vitez” i tako rekli mnogo toga o svojim vizijama, planovima i perspektivama. Jer, sam projekt Sveučilišta na čijem su čelu ugledni gospodarstvenici koje predvodi Franjo Rajković, je za svaku pohvalu i potvrda je, kroz suradnju gospodarstva i akademske zajednice, ispravnosti puta kojim ova sredina ide. To, uostalom, pokazuju primjeri zemalja suvremenog demokratskog i naprednog svijeta, a vjerujem da će ova regija pokazati da može, uz najbolje poduzetnike u Bosni i Hercegovini, što je neprijeporno, imati i najbolje Sveučilište”, poručio je dr. prof. Darko Tipurić.