Produžen pritvor Loreli Šebek

Na zahtjev Kantonalnog tužiteljstva Travnik, Kantonalni sud u Novom Travniku donio je rješenje o produženju pritvora 21-godišnjoj Loreli Šebek iz Omiša u Republici Hrvatskoj.

Odluka o produženju pritvora u trajanju od dva mjeseca donesena je zbog sumnje da je Šebek počinila ubistvo Franje Lovrića (36) iz Donje Večerske u općini Vitez. Prema rješenju Kantonalnog suda u Novom Travniku, pritvor može trajati do 21. travnja 2013. godine ili do nove odluke Suda, potvrđeno je Dnevnom avazu iz Kantonalnog suda u Novom Travniku.

Podsjećamo, 23. studenog oko 10.30 sati susjed koji je obilazio kuću Lovrića u Donjoj Večerskoj kod Viteza pronašao je beživotno tijelo Franje Lovrića. Vrlo brzo, na osnovu prikupljenih dokaza i izjava, započela je potraga za ženskom osobom koja je radila u jednom ugostiteljskom objektu na periferiji Viteza.

Isti dan na području Sarajeva u večernjim satima službenici policije PS Novi Grad, u saradnji sa službenicima policije Odjela za opći kriminalitet MUP-a KS, uhapsili su Lorelu Šebek. Sumnja se da je ubistvo počinila, najvjerovatnije, iz koristoljublja.

K.K. / Dnevni avaz