Procredit bank: Sigurnost štednje zagarantirana

U Bosni i Hercegovini, klijenti ProCredit Bank imaju više od 33.860 štednih računa. Na kraju 2011. godine depozitna osnova banke je iznosila više od 207,5 milijuna KM, te je zabilježen stalni rast broja klijenata koji štede u ProCredit Bank.

“Odabirom štednje u ProCredit Bank sigurnost novca je zagarantirana. Naši dioničari su jake njemačke finansijske institucije: ProCredit Holding i Commerzbank, koji dodatno garantiraju sigurnost svakog uloga. U godini koja je pred nama, ostaćemo pouzdan partner našim klijentima, a naši uposlenici će osim financijskih usluga pružati i potrebno savjetovanje”, naglasila je direktorica Sektora za poslovanje sa stanovništvom Biljana Hadžimustafić Jevtić, priopćeno je iz ProCredit Bank.

Štedni računi u ProCredit Bank su prilagođeni potrebama klijenata. U ProCredit Bank građani mogu izabrati štednju po viđenju, tzv. Avista štednju, oročenu štednju, štednju za svoje najmlađe (ProKids) i Štedni plan. Kamate na oročena sredstva iznose do 5 posto na godišnjem nivou.

Klijenti ProCredit Bank mogu birati način isplate kamate: isplata kamate unaprijed, mjesečna isplata ili isplata kamate po isteku oročenja.

Prethodni članakKardinal Puljić – Hvala svima u bolnici u N. Biloj za sve što su činili u ratu
Sljedeći članakAkcija Književne zaklade Fra Grgo Martić – 1000 knjiga za kulturne i obrazovne institucije u BiH