Prljava borba Telemacha u Vitezu

telemach1Prije mjesec dana preduzeće Global Internet iz Novog Travnika je, vlastitim sredstvima, završilo infrastrukturu potrebnu za pružanje najmodernijih telekomunikacijskih usluga u Vitezu.

Nove usluge su, između ostalog, reklamirali i s postavljanjem reklamnih plakata na ulazna vrata stambenih zgrada u ovom gradu. Međutim, samo par dana nakon postavljana plakata ostali su iznenađeni kada su vidjeli da su predstavnici preduzeća Telemach sa svojim plakatima prekrili njihove.

„Na ovakve stvari smo, nažalost, navikli za vrijeme izbora ali nam nije jasno zbog čega su ljudi iz Telemacha odlučili na ovakav potez. Danas smo ponovo postavili plakate ali pored njihovih da pokažemo da ima prostora za oba preduzeća” kaže Perica Dujmović, vlasnik preduzeća Global Internet.

Inače, uništavanje tuđih reklamnih površina je strogo kažnjivo zakonom i spada u domen oštećenja i uništenja tuđe imovine. Mađutim, u Bosni i Hercegovini ovakve stvari postaju svakodnevnica i samo su jedan od brojnih primjera nezdravih poslovnih odnosa.

“Do sada smo imali jako korektne odnose sa Telemachom pa se nadamo da se ovakve stvari neće ponavljati. Mi ovaj put nećemo podnositi krivičnu prijavu” ističe Dujmović.

telemach2telemach3