Prlić, Ćorić, Petković, Praljak, Stojić, Pušić: Gledat ćemo u Haagu i četvrte OI po našem uzničkom kalendaru

Nismo mogli pojedinačno odgovarati i iskazati svakome svoju zahvalnost za sve prijateljske geste. To činimo sada ovim putem i zahvaljujemo svima koji su nam se javljali, stoji u pismu

Šestorka bivših dužnosnika Hrvatske Republike-Herceg Bosne, Jadranko Prlić, Bruno Stojić, Slobodan Praljak, Milivoj Petković, Valentin Ćorić i Berislav Pušić uputili su danas iz Haaga pismo u kojem se zahvaljuju svima koji su uz njih bilo cijelo vrijeme.

“Nas šestorica Hrvata (ne „bosanskih“, ne „bosansko-hercegovačkih“, ne „hercegovačkih“) gledali smo 2004. godine Olimpijske igre u pritvoru u Den Haagu. Ove 2016. godine na istom mjestu gledat ćemo Olimpijske igre u Brazilu. Četvrte po našem uzničkom kalendaru.

Tijekom tog vremena brojni ljudi, žene i muškarci, Hrvati iz dijaspore, iz Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine, slali su nam čestitke za Božićne, novogodišnje i uskrsne blagdane. Uvijek su nam poželjeli Božju pomoć, zdravlje i ustrajnost te na te nakane molili za nas.

Nismo mogli pojedinačno odgovarati i iskazati svakome svoju zahvalnost za sve te prijateljske geste. To činimo sada ovim putom i zahvaljujemo svima koji su nam se javljali, ali i medijima koji će ovo prenijeti. Posebice hvala uredništvima koji nam godinama šalju na dar svoje publikacije.

Lijep pozdrav i iskreno hvala!, stoji u pismu koje potpisuju Jadranko Prlić, Bruno Stojić, Slobodan Praljak, Milivoj Petković, Valentin Ćorić i Berislav Pušić.

Izvor